Buna dimineata ! Am formulat plangere contraventionala impotriva unui proces-verbal, prin care am fost sanctionat pt. depasirea limitei de viteza legala.
Prin cererea introdusa, nu am solicitat nicio proba, intrucat abaterea era filmata, iar o eventuala proba cu martori , nu cred ca ar fi fost admisibila.
Acum cateva zile, am primit intampinarea. Prin intampinare se arata ca din motive tehnice ( hdd defect ) nu pot fi puse la dispozitie inregistrarile.
In aceste conditii , instanta este obligata sa admita plangerea ? Stiu ca nu pot sa propun probe prin raspunsul la intampinare...
Buna ziua, daca, formatiunea de politie rutiera nu a proba video.... inseamna ca nu a inregistrat fapta dvs. insistati pe aceasta proba. probabil ca ei sustin in intampinare ca, odata ce ati semnat pv vati recunoscut fapta si ca ... instanta sa mentina masura amenzii.
Buna ziua ! Am cerut si am sa cer in continuare si prin raspunsul la intampinare. Ei spun ca procesul-verbal se bucura de prezumtie relativa de temeinicie ... am invocat si cauza Anghel c. Romaniei , si am spus ca sarcina probei revine intimatei. Insa , nu stiu care este opinia instantei ... in lipsa altor probe , pt. ca in afara inregistrarii , nu am solicitat martori .... poate admite plangerea ?
HOTARARE JUDECATOREASCA, care poate va este de folos:
Petentul ...a solicitat anularea PVCC seria ... întocmit de intimata Comp Naţ de Autostr şi Drum Naţ din România (CNADNR), deoarece la data ... a circulat pe A1 fără rovinietă valabilă.
Prin Sentinţa Civilă nr. ... consideră că PVCC este lovit de nulitate absolută deoarece din cuprinsul acestuia lipseşte semnătura agentului constatator, chiar dacă în cuprinsul său se face menţiunea că a fost generat şi semnat electronic, PVCC nu se încadr în preved Lg 455/2001, cu toate că art.5 prevede că înscrisurile electronice cărora le este ataşată semnătura electronică sunt asimilate, în ceea ce priveşte condiţiile şi efectele, înscrisurilor sub semnătură privată.
Codul civil diferenţiază actul sub semnătură privată de actul autentic, cel din urmă fiind, conf. art. 1171 şi 1173, acel act care s-a făcut cu solemnităţile prevăzute de lege de către un funcţionar publ. În schimb, actul sub semnăt privată este actul întocmit de persoane în raporturile civile, iar nu de un funcţ. public abilitat de lege cu încheierea de acte de constatare şi de sancţionare a contravenţiilor.
In cauză sunt aplicabile, OG nr. 2/2001 care prevede o formă obligatorie, adică scrisă, a PVCC, întărită de condiţia de validitate a existenţei semnăturii agentului constatator.
Prin urmare, instanţa constată că au fost încălcate prevederile art. 17 din OG 2/2001, PV este lovit de nulitate absolută, astfel că instanţa admite plângerea petentului, anulează PV, înlătură sancţiunea aplicată (amendă de ...lei) şi tariful de despăgubire (..... lei, echivalentul a ... Euro) la care a fost obligat petentul.