avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene - cursuri de formare si apoi ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene - cursuri de formare si apoi integrare directa in piata muncii

Buna ziua tuturor!

As vrea sa stiu daca se mai dau fonduri si in ce conditii pentru infiintarea unui centru de organizare cursuri de formare - eventual in mediul rural, pentru meserii nu doar din agricultura ci pentru rezidenti in mediul rural ?

Ideea este de a organiza aceste cursuri intr-un centru rural iar absolventilor sa le se ofere imediat un loc de munca.

Ce ar trebui sa fac ca si organizare a centrului, dotare, etc., si catre ce program -masura, ar trebui sa imi indrept atentia.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 09:19, 5 Decembrie 2013
Pentru infiintarea centrului (cladire, dotari, avizari) puteti incerca sa aplicati pe schema de minimis in 2014. Pentru avizarea ca centru de formare profesionala este nevoie de certificarea ca si furnizor de formare profesionala [ link extern ]
Va sugerez ca mai intai sa asterneti pe hartie ce anume presupune infiintarea unui astfel de centru, eventual sa luati legatura cu unul similar pentru detalii, iar apoi sa vedeti care sunt sursele de finantare pe capitole majore.
Ca exemplu, sumar:
- cladire dotari- schema de minimis
-cursuri,formatori- POSDRU
De luat in considerare este faptul ca pana la primirea acestor finantari este nevoie de capital propriu pentru demararea activitatii, acreditari, certificari.
Ca sfat: cautati o asociere pe plan local sau parteneriate care sa va sustina financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare ong pentru activitati de formare profesionala popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua doresc sa infiintez o asociatie sau un ONG care sa aiba ca si activitate un centru de formare profesionala. Mentionez ca detinem un ONG si ... (vezi toată discuția)
Finantare nerambursabila peraspera peraspera Parca era vorba sa se acorde pentru deschiderea de gradinite particulare?! (vezi toată discuția)
Obtinere fonduri europene=cafenea elena 500 elena 500 as dori sa aflu eu ca p.f. cum pot avea acces la fonduri europene nerambursabile ptr a-mi deschide o cafenea.cu stima Elena.multumesc (vezi toată discuția)