avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog daca in urma unei hotariri judecatoresti de executare silita se trece si la poprirea salariului chiar daca nu este pe card, si daca se aplica in cazul unei gravide. Exista vreo lege pt a interzice poprirea in acest caz?

Multumesc,
O zi buna
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:53, 1 Februarie 2014
Din ce sa vi se retina bani doamna, daca salariu nu luati pe perioada CIC si prenatal? Evident ca poprirea se suspenda, pana va reintegrati in munca.
Se retine 1/3 din salariul lunar net pentru o urmarire silita si 1/2 pentru mai mult de o urmarire silita.
Ok, multumesc frumos pt raspunsuri.
Buna ziua,
Angajatorul meu a primit hotarirea judecatoreasca privind infiintarea popririi pe salariu, si I s-a dat un cont in care sa vireze banii, fara sa se mentioneze cat la suta din salariu trebuie poprit. I s-a spus ca are obligatia de a sista plata salariului catre mine si de a vira banii in contul respective pana la achitarea datoriei. Mentionez ca eu sunt in concediu prenatal, iar angajatorul nu stie cum sa procedeze. M-a intrebat pe mine ce sa faca... As dori un sfat cu privire la acest lucru, ce ar trebui sa faca el, sa le trimita email, sa sune la executorul respective si sa-i explice care e situatia? Eventual cu o copie dupa concediul meu?
Va multumesc.
Chiar daca ati avea salariu, nu avea cum sa vi-l retina pe tot. Acum nu aveti salariu, angajatorul sa il instiinteze pe executor si da, ii poate trimite o copie dupa concediu.
Am inteles. Cel mai bine ar fi sa vorbeasca cu contabilul firmei si el sa trimita notificare la executor, nu?

Alte discuții în legătură

Infiintare poprire venit ContSters70762 ContSters70762 Buna seara, am urmatoarea situatie si intreband aici poate ma ajuta cineva: Sunt in executare silita pentru un credit de nevoi personale - adresa de ... (vezi toată discuția)
Poprire pe concediu de sarcina si lauzie nukytza nukytza Buna ziua, am cateva intrebari la care nu reusesc sa gasesc raspuns in postarile anterioare facute pe site. Am sa expun situatia mea, urmand sa adresez ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal anutamoga anutamoga Buna seara, Va rog, sa ma lamuriti intr-o problema. Concediul prenatal poate fi supus executarii silite? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)