Am avut o prietena 1 an si o luna. Dupa ce ne-am despartit avea nevoie urgent de o suma de bani modica: 250 ron. Am ajutat-o, dar de returnat ioc. Dupa multe tergiversari ce s-au intins pe o perioada de 7-8 luni, a fost plecata in Italia deci avea bani, am facut schimb de sms-uri si tot se folosea de diverse motive ca sa nu returneze banutii, mi-am zis duca-se-n... Bun, am dat totul uitarii si asa ca nu era o suma importanta, mai degraba nervii care mi i-a facut pentru ca aveam incredere in dansa... dupa alte 8 luni, din senin, fara sa fi tinut legatura ma suna sa vada ce mai fac si sa imi dea banii :). A ramas ca ma suna peste 1-2 zile ca sa stabilim o intalnire pentru ca momentan e plecata din oras. A trecut o saptamana si nici un semn, probabil avea intentia de a face misto sau mai stiu eu vazand ca am lasat de la mine. Adica dupa ce am lasat totul balta mai face si misto... bine. Daca as inregistra audio si video o convorbire cu ea in care sa ateste ca vorbesc cu persoana pe care o chem in judecata, banii care trebuie sa mi-i dea, de cand trebuie sa ii dea, adica toate detaliile, si o actionez in instanta, proba aceasta ar fi incontestabila ori nu se ia in considerare ? Si se incadreaza sub incidenta Codului Penal neaparat sau as putea sa invoc un articol din Codul Civil pentru ca mi-ar parea rau daca i-as pata cazierul.
Sincer nu cred ca o voi chema in instanta pentru ca suma e prea mica, dar m-a enervat atat de mult incat as vrea sa ii dau o lectie. O merita din plin.
AA si mentionez ca dispun si de sms-urile dintre mine si ea in perioada in care a fost plecata in Italia, dar nu cred ca as putea sa demonstrez ca numarul de telefon e al ei. Ce gainarie...
Cred ca nu are rost sa mai sperati la recuperarea sumei de bani. Mai insistati. Poate fata vrea sa se inpace cu dvs.De aceea va cauta la telefon.
Un proces pentru abuzul de incredere invocat este greu de probat,si nu merita. Parerea mea.:)
Trebuie in primul rand verificat daca va mai incadrati in termenul general de prescriptie de 3 ani, adica daca mai aveti dreptul la a o actiona in instanta pentru returnarea datoriei, in al doilea rand pentru a utiliza probele descrise de dvs. va trebuie o expertiza de specialitate din care sa reiasa ca vocea este intr-adevar a fostei prietene, va trebuie o certificare de la firma de telefonie mobila la care este dansa abonata ca nr. de telefon ii este atribuit, pe scurt o mare bataie de cap care va va costa mult mai mult de 250 ron, iar proba s-ar putea sa nu fie acceptata in instanta. Va recomand sa o ignorati si sa dati uitarii toata povestea.