avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Buna ziua,


Tatal meu este nascut in iunie 1953; are 35 ani de munca(CARTE DE MUNCA) din care: *9 luni de somaj;
* 21 de ani si 5 luni grupa 2 de munca- are adeverinta pt aceasta perioada
* 2 ani de munca ; -adevrinta ;cond grele de munca"
* plus ultimi 2 ani de munca- la fel are adeverinta
Ati putea sa imi spuneti daca se poate pensiona anticipat?

Va multumesc
Georgiana

1. Faceti contestatie, in scris, la Comisia centrala de contestatii de unde veti primi un raspuns cu motivare legala.

2. Contestatia o depuneti la Casa de Pensii (cu numar de inregistrare) care o va trimite la Comisia centrala de contestatii (raspunsul nu poate dura 2 ani).
Multumesc mult, vom face contestatie.
Am primit decizia de la casa de pensie, negativa...in care ni se spune ca meseria de motopopist nu se incadreaza cf HG 1223/1990 in grupa a doua de munca; desi in acesta hotarare se stipuleaza clar ca tot personalul muncitor se incadreaza in grupa a doua >>daca vreti va trimit eventual HG1223/1990; si ca cf Ordinului nr 50/1990 punctul 7 meseria avuta de tatal meu nu poate fii incadrata in grupa a doua>
Daca imi puteti spune daca acest raspuns negativ are temei legal...si ca cf acestui Ordin nr 50/1990 , punctul 7 nu poate beneficia de grupa a doua.

Ce primeaza in acst cas HG 1223/1990 sau acest Ordin 50/1990 punct 7.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strungar Rotmioa Rotmioa Nu inteleg cum este cu functia de strungar ,de ce nu se incadreaza la grupa 2 de munca desi am adeverinta . raspunsul primit de la Casa de pensiia fost ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensie - perioada lucrata in grupa ii de munca nevalorificata Elenacristina Elenacristina Buna seara, am primit decizia privind acordarea pensiei de invaliditate (cod pensie N22) de 2 zile si nu inteleg de ce la calculul stagiului de cotizare in ... (vezi toată discuția)
Valorificare perioada lucrata in grupa a ii a vali-03 vali-03 Buna ziua. Va rog sa-mi spune-ti daca pentru valorificarea perioadei lucrata in grupa a II a, inscrisa in cartea de munca inainte de 2001, mai este nevoie de ... (vezi toată discuția)