avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Valorificare perioada lucrata in grupa a II a
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Valorificare perioada lucrata in grupa a II a

Buna ziua.
Va rog sa-mi spune-ti daca pentru valorificarea perioadei lucrata in grupa a II a, inscrisa in cartea de munca inainte de 2001, mai este nevoie de alte documente doveditoare.
Mentionez ca am depus totusi adeverinte care atesta acest lucru, insa cei de la casa teritoriala de pensii a sectorului 4 nu vor sa ia in calcul nici ceea ce este scris in cartea de munca nici adeverintele.
Am fost incadrata in grupa a II a de munca cf.Ordinului 50din1990, anexa 2, pct.117,procent 100%, cu functia de laboranta in cadrul Intreprinderii de prefabricate din Beton Bragadiru.
Cel mai recent răspuns: vali-03 , utilizator 19:00, 19 Mai 2014
Vi s-a spus motivul pentru care nu a luat in considerare inregistrarile din carnetul de munca sau/si din adeverinta?
Buna ziua.
Motivul asa cum este scris in decizia de pensionare este urmatorul:"Perioada lucrata in gr.II de munca nu a fost valorificata deoarece din adv.nr.4/16.05.2013 nu reiese ca si-a desf. activitatea in conditii de ploi, vant, intemperii conf.H.G. 1223/1990, incadrarea nu este corecta si nu a prezentat fisa postului si date referitoare la locul de munca."

Vin si va intreb si eu la randul meu pe dvs.:
Mai era necesara fisa postului din moment ce era inscris in cartea de munca?

In adeverinta mentionata de cei de la casa de pensii este scris urmatoarele:
"În perioada de la 01.11.1980 până la 20.03.1990 a fost încadrată în grupa a II a de muncă în procent de 100% conform înscrierii din carnetul de muncă seria BC nr.0557840.
Temeiul juridic al încadrării în grupa a II a de muncă îl reprezintă prevederile HG 1223/1990; Ordinul Ministrului Muncii şi Ocrotirilor Sociale, al Ministrului Sănătăţii şi al Preşedintelui Comisiei Naţionale pentru Protecţia Muncii nr.50/1990 şi adresa MMPS nr.6900/1990.
Doamna X, în calitate de laborant şi-a desfăşurat activitatea în perioada 01.11.1980-20.03.1990 în cadrul laboratorului de tratare a apei pentru centrala termică din incinta platformei industriale Bragadiru, in aceleasi conditii cu personalul prevazut in HG nr.1223/1990. Activitatea se desfăşura în mediu toxic utilizându-se permanent substanţe periculoase (acizi, săruri minerale, reactivi chimici, etc.)"

Va multumesc pentru atentia pe care o adresati fiecarei intrebari si pentru raspunsul dvs.
1. Faceti o contestatie la decizia de pensionare.

2. Contestatia o depuneti la Casa de Pensii (luati numar de inregistrare) care o va trimite la Comisia Centrala de Contestatii de pe langa Casa Nationala de Pensii Publice de unde veti primi raspuns in scris la contestatia dvs.
Acest lucru l-am facut din noiembrie 2013, insa nici pana in prezent nu am primit raspuns.
Chiar astazi am fost in audienta la casa de pensii a sectorului 4 unde am primit ca raspuns cum ca dosarul este la Comisia de la Casa Nationala de pensii si ca trebuie sa mai asteptam.
Cat, nu se stie.
Ne ramane doar sa asteptam sau putem actiona in instanta Casa de pensii chiar si fara acest raspuns?
1. Daca s-a depasit termenul de 45 de zile in care trebuia sa primiti raspuns puteti actiona Casa de Pensii in judecata, la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.

2. Sa atasati la actiunea in instanta si numarul de inregistrare cu care ati depus contestatia.

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata georgianasca georgianasca Buna ziua, Tatal meu este nascut in iunie 1953; are 35 ani de munca(CARTE DE MUNCA) din care: *9 luni de somaj; * 21 de ani si 5 luni ... (vezi toată discuția)
Strungar Rotmioa Rotmioa Nu inteleg cum este cu functia de strungar ,de ce nu se incadreaza la grupa 2 de munca desi am adeverinta . raspunsul primit de la Casa de pensiia fost ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! la intreprinderea la care am lucrat cu activitate ... DiChi DiChi Buna ziua! La Intreprinderea la care am lucrat cu activitate constructii montaj, am fost angajata in perioada -01.11.1984-01.04.1988 ca muncitor ... (vezi toată discuția)