avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Actiune in pretentii, functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Actiune in pretentii, functionari publici

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu o problema de drept.Functionarii publici pot chema in judecata in actiune in pretentii pe angajatorii, si daca da cum.?
In dreptul muncii este specificat ca drepturile neacordate se pot cere in instanta in termen de trei ani de la data nasterii acestui drept.Cum putem actiona in instanta angajatorul pe aceste considerente , avind in vedere faptul ca salariatii sint functionaro publici. Va multumesc anticipat de ajutor.
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 11:20, 5 Decembrie 2013
In prezent si eu ma confrunt cu o astfel de situatie. Este o problema in astfel de cazuri fiindca in situatia functionarilor publici li se aplica L188/1999 si nu Codul muncii, acesta din urma aplicandu-se prin completare si doar daca nu contine dispozitii contradictorii, ori derogatorii. Dar totusi s-ar putea... Un avocat ar fi mai potrivit sa raspunda la intrebarea aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare cerere mutare definitiva Tessy Tessy Poate seful unui functionar public (directorul de directie) sa ii refuze sistematic cererile de mutare din directie, fara motiv? A refuzat mutarea acestuia ... (vezi toată discuția)
Se acorda preaviz? nalex nalex Institutie publica care este preluata de regionala, iar acea institutie publica te propune la preaviz cu aprobarea regionalei, dar in cadrul compartimentului ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale. Bizy Bizy Daca sunt functionar public si nu mi-a fost platit salariul de catre institutia publica in care lucrez, ce trebuie sa fac? Cum pot sa-i oblig sa-mi plateasca ... (vezi toată discuția)