Poate seful unui functionar public (directorul de directie) sa ii refuze sistematic cererile de mutare din directie, fara motiv?
A refuzat mutarea acestuia anul trecut, fara motiv si ii refuza si acum il taraganeaza, spune ca se poate muta cu data de 1 decembrie......si tot el completetaza "nu am spus care an!!! " Pai este posibila o asemenea atitudine din partea unui DIRECTOR dintr-o institutie publica? Stiu ca functionarilor li se aplica L188/1999, dar am studiat si Constitutia tarii si Codul muncii....
As vrea un sfat cu privire la modul in care acest individ (ca nu-i pot spune altfel...) poate fi obligat (e cam mult spus) sa semneze aceasta cerere de mutare definitiva, mai ales ca partea cealalta este de acord si nu sunt probleme.
Puteti obliga pe cineva sa va accepte cererea in casatorie, solicitandu-i acest lucru in mod repetat?...
Exista vreun articol in Legea nr. 188 care sa spuna ca superiorul ierarhic este OBLIGAT sa accepte cererea x,y,z?...
Art. 91 alin. (2) prevede ca: Mutarea definitivă poate avea loc în următoarele situaţii... POATE e cuvantul magic, apropos de interpretari si ce vrea muschii unora...
Referitor la atitudine, la cum si ce specimene ajung in functiile de conducere, ce asteptari mai aveti in aceasta tara?#-o
Nu exista in 188/1999 un articol care sa specifice CLAR ca seful nu te poate tine cu forta, mai ales atunci cand partea cealalat la care doresti sa ajungi e total de acord...
Am studiat si Codul Muncii care mentioneaza ca " Prezentul cod se aplica si raporturilor de munca reglementate prin legi speciale, numai in masura in care acestea nu contin dispozitii specifice derogatorii."
Am studiat si Constitutia Romaniei care spune la art. 41, alin. (1) : " Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă. "
Prin urmare, zilele urmatoare o sa i se fluture respectivuLui sef prin fata ochilor toate aceste acte normative. Daca nu se lasa induplecat, scriem la ANFP Bucuresti si mai vedem unde....pana la urma trebuie sa inteleaga ca nimic nu e obligatoriu!!!
Practic daca eu dreau sa divortez ma poate tine sotia/sotul cu forta? Se pare ca seful nu vrea sa renunte la serviciile functionarului. Atunci sa-i motiveze seful in scris cauzele pentru care nu-i reda ,,libertatea,,.Directorul trebuie sa aiba si el un sef care ar putea sa fie de acord. Incercati sa solicitati o audienta la seful sefului si expuneti-va situatia.