avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare apartament, avansul se poate da inainte sa ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare apartament, avansul se poate da inainte sa faca cadastrul?

Salut,

Am si eu o rugaminte, vreau sa cumpar un apartament in val de 70000 de euro si propritarii nu au bani sa faca cadastru intabularea si certificatul energetic. Dupa ce au facut succesiunea acum vor sa le dau un avans sub forma de antecontract, pentru a-si achita taxele pentru cadastru si restante la intretinere.
Agentia imobiliara prin care vreau sa cumpar apartamentul se tot lauda ca se vor ocupa ei de aceste acte., cat dureaza cadastrul si intabularea?

Ce riscuri sunt sa pierd acest avans in caz ca proprietari nu vor sa mai vanda?

Tin sa precizez ca am nevoie sa fac si un imprumut pentru o parte din bani si stiu ca fara aceste acte nu pot
Cel mai recent răspuns: TopoUrban , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 00:40, 12 Decembrie 2013
Salut !

Exista aceasta varianta, cu antecontractul, trebuie discutata la notar. Ideea e sa pui un termen cat mai mare, ca sa nu pierzi banii ca pot exista probleme cu cadastru si sa dureze putin mai mult.
Termenul este de 21 zile lucratoare din data depunerii dosarului de catre autorizat la oficiu, sau in regim de urgenta de 7 zile lucratoare. Certificatul energetic dureaza in jur de 2-3 zile.
Agentiile de obicei colaboreaza cu autorizatii pentru cadastru, aici fiind avantaje si dezavantaje (depinde de noroc).

Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament dupa succesiune mogadaniel2000 mogadaniel2000 Buna ziua! Am si eu o rugaminte: vreau sa cumpar un apartament dar trebuie sa se faca succesiunea. Proprietara apartamentului este in viata, dar sotul ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare necesare! thetraveler thetraveler Buna ziua! As dori sa stiu daca un antecontract se poate incheia doar daca in momentul de fata exista actul de vanzare cumparare (intre fostul proprietar si ... (vezi toată discuția)
Intabulare valeriuiulian valeriuiulian in anul2007 am cumparat un apartament si atunci nu s-a facut intabularea deoarece propritarii au avut de facut o succesiune iar noi avem de atunci o sentinta ... (vezi toată discuția)