avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea in cazul unui divort
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea in cazul unui divort

Cum se procedeaza in cazul in care la sedinta de informare:

1. nu sunt de acord sa semnez contractul de mediere cu mediatorul care a facut informarea, ci cu alt mediator? Care este procedura, ma pot consulta cu partea adversa in fata actualului mediator, daca putem sa semnam contractul de mediere cu altcineva? Si in prealabil trebuie facuta o cerere de mediere pe care sa o semneze ambele parti? Iar aceasta cerere trebuie facuta la mediatorul cu informarea sau la cel cu care se semneaza contractul?
2. daca sunt de acord cu divortul la notar/ starea civila si partea adversa afla decizia mea de-abia in momentul in care particip la sedinta de informare, mai trebuie sa semnez vreun contract de mediere? Adica se mai poate merge la notar odata ce a fost semnat certificatul de informare? Sau este obligatoriu prin mediere sau instanta?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:02, 2 Ianuarie 2014
O sa raspund intrebarilor dvs. in ordine inversa:
- certificatul de informare va este de folos doar in instanta (atesta indeplinirea procedurii)
- daca ambele parti sunt de acord cu divortul, puteti merge direct la starea civila sau la notar
- nu sunteti obligat sa semnati contractul de mediere cu mediatorul care a facut informarea. Daca sunteti de acord sa divortati amiabil, mediatorul nu are conflict de mediat, din moment ce aceasta doleanta este comuna.
- la oricare alt mediator veti merge, pentru ca acesta sa fie investit, trebuie sa faceti o cerere, urmand ca dupa aceea sa se incheie un contract de mediere.

Din ce am inteles de la dvs. doriti sa stati de vorba si cu cealalta parte pentru a decide aspecte legate de divort. Probabil ca din acest motiv si cealalta parte a dorit ca sa fiti invitat la mediere, asa ca o puteti contacta si incercati sa ii obtineti acordul pentru a alege expertul dorit (mediator, notar, avocat).
Divortul la notar nu necesita medierea.
Aveti dreptul la alt mediator.
Si daca incepeati medierea puteati renunta la mediator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele medierii asupra derularii procesului ContSters277797 ContSters277797 Am initiat o premediere inaintea intentarii unui proces. La propunerea partii adverse, am acceptat o noua intalnire in vederea medierii. Este corecta decizia ... (vezi toată discuția)
Partaj prin mediere blue51 blue51 Buna ziua! Dupa terminarea divortului,urmeaza partajul,conf legii 192/2006 act in august,acesta trebuie initiat mai intai la mediator. Pana aici am ... (vezi toată discuția)
Inainte de a actiona in instanta trebuie mediere? andreidarius andreidarius Sotii se adreseaza notarului pentru divort dar dupa cele 30 de zile sotul nu se mai prezinta pentru semnare.In aceste conditii sotia mai trebuie sa urmeze ... (vezi toată discuția)