Cum se procedeaza in cazul in care la sedinta de informare:
1. nu sunt de acord sa semnez contractul de mediere cu mediatorul care a facut informarea, ci cu alt mediator? Care este procedura, ma pot consulta cu partea adversa in fata actualului mediator, daca putem sa semnam contractul de mediere cu altcineva? Si in prealabil trebuie facuta o cerere de mediere pe care sa o semneze ambele parti? Iar aceasta cerere trebuie facuta la mediatorul cu informarea sau la cel cu care se semneaza contractul?
2. daca sunt de acord cu divortul la notar/ starea civila si partea adversa afla decizia mea de-abia in momentul in care particip la sedinta de informare, mai trebuie sa semnez vreun contract de mediere? Adica se mai poate merge la notar odata ce a fost semnat certificatul de informare? Sau este obligatoriu prin mediere sau instanta?
O sa raspund intrebarilor dvs. in ordine inversa:
- certificatul de informare va este de folos doar in instanta (atesta indeplinirea procedurii)
- daca ambele parti sunt de acord cu divortul, puteti merge direct la starea civila sau la notar
- nu sunteti obligat sa semnati contractul de mediere cu mediatorul care a facut informarea. Daca sunteti de acord sa divortati amiabil, mediatorul nu are conflict de mediat, din moment ce aceasta doleanta este comuna.
- la oricare alt mediator veti merge, pentru ca acesta sa fie investit, trebuie sa faceti o cerere, urmand ca dupa aceea sa se incheie un contract de mediere.
Din ce am inteles de la dvs. doriti sa stati de vorba si cu cealalta parte pentru a decide aspecte legate de divort. Probabil ca din acest motiv si cealalta parte a dorit ca sa fiti invitat la mediere, asa ca o puteti contacta si incercati sa ii obtineti acordul pentru a alege expertul dorit (mediator, notar, avocat).
Partaj prin mediere
blue51
Buna ziua!
Dupa terminarea divortului,urmeaza partajul,conf legii 192/2006 act in august,acesta trebuie initiat mai intai la mediator.
Pana aici am ... (vezi toată discuția)