avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venitul obtinut in strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venitul obtinut in strainatate

Buna ziua,
As dori sa adresez cateva intrebari referitoare la impozitul pe venit obtinut in strainatate.
Situatia este urmatoarea: cetateana roman, lucrez in alta tara, la firma inregistrata in acea tara(nu e consulat si nici ambasada Romaniei). nu sunt rezidenta a acelei tari,dar sunt iesita din Romania mai mult de 300 zile pe an. Venitul obtinut in acea tara mi se va varsa in cont deschis la BRD, in Romania. Doresc sa stiu : face acest venit subiectul impozitului pe venit cerut de statul roman? Ce acte sau declaratii trebuie sa completez pentru a clarifica situatia venitului meu din contul respectiv? Multumesc.

Alice
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 18:01, 4 Aprilie 2009
romania80 a scris:

Buna ziua,
As dori sa adresez cateva intrebari referitoare la impozitul pe venit obtinut in strainatate.
Situatia este urmatoarea: cetateana roman, lucrez in alta tara, la firma inregistrata in acea tara(nu e consulat si nici ambasada Romaniei). nu sunt rezidenta a acelei tari,dar sunt iesita din Romania mai mult de 300 zile pe an. Venitul obtinut in acea tara mi se va varsa in cont deschis la BRD, in Romania. Doresc sa stiu : face acest venit subiectul impozitului pe venit cerut de statul roman? Ce acte sau declaratii trebuie sa completez pentru a clarifica situatia venitului meu din contul respectiv? Multumesc.

Alice

Trebuie sa solicitati de la administratia fiscala din tara in care sunteti rezident/a certificat de rezidenta fiscala, acesta il inaintati angajatorului din statul membru in care lucrati, in baza acestuie puteti beneficia de conventia de evitare a dublei impuneri. In acest context ve-ti plati impozit intr-o singura tara, sau chiar in statul membru undeimpozitul e mai favorabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Consultanta si emitere factura fifi58 fifi58 Firma din Austria presteaza serv de consultanta si managment in Ro Beneficiar firma platitor de tva inreg in Romania .Consultanta are loc pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende persoane fizice nerezidente egkertsou egkertsou Cat si cum se plateste impozitul pe dividente pentru un asociat cetatean american? Multumesc (vezi toată discuția)