avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Refacturare imobilizari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Refacturare imobilizari

Buna ziua,
am urmatoarea problema:
O societate imi construieste un imobil si imi emite treptat facturi insotite de situatii de lucrari. Eu le inregistrez in 231. Problema este ca proprietar al cladirii sunt eu in proportie de 50% si un partener de afaceri cu care am incheiat contract are cealalta 50%. Inainte de a se intabula cladirea eu trebuie sa ii refacturez partenerului 50% din valoarea imobilizarii mele in curs.
Cum e corect sa fac inregistrarea?
1. 4111 = 231 50% din val

2. 371= 231 50% din val
4111 = 707
4111 =4427
607 = 371

Imi pare mai corecta v1 dar teoretic nu exista aceasta inregistrare.
Cel mai recent răspuns: Manuela Franciuc , Consultant fiscal 13:25, 4 Decembrie 2013
Vanzarea a 50% imobilizari in curs:
411-%
7583
4427
6583-231

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez? kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O firma de distributie comercializeaza carbuni de gratar, la saci de 3 kg, pe care ii ia de la o firma din Prahova. Firma de distributie cumpara ... (vezi toată discuția)
Farmacie anamariacelik anamariacelik am doua probleme: 1.daca cineva stie pe ce baza casa de sanatate a returnat factura aferenta lunii mai pentru eliberarea testelor de diabet?? si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Vanzare din aic-tva efectiv platit andr77 andr77 Buna ziua, Este prima mea AIC si nu am gasit o monografie completa.( banuiesc ca este pentru incepatori -de aceea, imi cer scuze) Rugamintea mea este ... (vezi toată discuția)