avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa a II-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa a II-a de munca

Unde gasesc o lista completa a activitatilor cuprinse in grupele de lucru "anormale", in special pentru munca in industria petroliera si medicina.
Apicultorii sunt incadrabili in grupa a 2-a de lucru?
Cel mai recent răspuns: Eugenor , utilizator 03:22, 1 Ianuarie 2014
Studiati ordinul MMPS nr. 50/ 1990 actualizat in august 1994 (il gasiti pe internet, la casele teritoriale de pensii, la ITM, la ministerul muncii) in care in anexa 1 si 2 se regasesc activitati desfasurate in gr.1 si respectiv gr. a 2-a de munca.
Nu veti regasi nicaieri o lista cu grupe de munca "anormale".
Am inteles. Am consultat. Apicultorii si cei care au stropit pomii fructiferi nu apar pe nici o lista. Si totusi exista pensionari din aceste categorii trecuti in grupa 2-a de lucru. De aici exprimarea "anormale". In rest ....
Am senzația că dvs. vă este de folos scrisoarea nr. 382/MB/08.11.2000 prin care s-a modificat și completat scrisoarea nr. 155/MB/31.03.1998 de încadrare în grupa a II-a de muncă a locurilor de muncă, activităților și categoriilor profesionale din agricultură. Nu găsiți acest act publicat, pentru că este un act intern. Adresați întrebarea referitoare la apicultori unei case teritoriale de pensii. Aceasta vă poate confirma faptul că apicultorii fac obiectul acestei scrisori. Eu, deși am actul, nu vă pot spune nimic întrucât categoria ”apicultori” nu apare, dar apar, la modul general, referiri la muncitorii care au lucrat în cadrul I.A.S., C.A.P. etc. Eu nu știu unde au lucrat apicultorii înainte de 1989.

Later edit

Găsiți scrisoarea nr. 382/MB/08.11.2000 accesând link-ul de mai jos sau ”Documente utile”, unde a fost încărcată în data de 15.03.2010.
www.avocatnet.ro/content/con...
Ultima modificare: Marți, 31 Decembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc. Acte interne ? Scrisori ? Nepublicate ? Uimitor !!!!! Ma speriati Doamna Gabriela. Iarasi niste "necontribuabili" intrati in sistemul de pensii primesc favoruri. Eu am un medic in familie cu 35 de ani de contributie si are pensia 700 lei iar un apicultor fara contributie are peste 1000 lei, un stropitor de pomi fructiferi tot fara contributie are tot asa, peste 1000 lei.
Nu e vina Dvs si va multumesc din nou.
In situatia asta cu scrisori interne nepublicate nu ne mai ramane decat un simplu "Case closed", citand un contempran celebru.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Ianuarie 2014
Eugenor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta eliberata cu cerintele cnpas Monica H. Monica H. are cineva cum sa ma ajute cu cateva scrisori??? casa de pensii a trimis o adresa in care cere eliberarea unei adeverinte de grupa in conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Respingere adeverinta gr a ii-a de munca - activitate in agricultura NOVICELE_1 NOVICELE_1 BUna ziua, Am lucrat ca laborant intr-un siloz de cereale si am o adeverinta eliberata in 2003 cu grupa aII-a cf Ordin 50/1990 anexa 2 pct 18 in procent ... (vezi toată discuția)
Scrisoarea mmps 382/mb//2000 moshulica moshulica Poate sa ma ajute cineva cu textul scrisorii MMPS 382/MB/08.11.2000 ? CJP mi-a respins cererea de pensionare pentru limta de varsta invocand acest document. ... (vezi toată discuția)