avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acortadea indemnizatiei de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acortadea indemnizatiei de concediu

Buna ziua!
Conform Art. 150 alin. (3) din Legea 53/ 2003 (Codul muncii), indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
In acest caz indemnizatia ar putea fi acordata de ex la inceputul anului pentru tot concediul, urmand ca zilele de CO sa fie luate in cursul anului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:07, 3 Decembrie 2013
Prevederea legala nu se refera la asa ceva. Daca salariul se achita la data prev in CIM, in cazul CO, legea prevede expres ca indemnizatia se va achita cu 5 zile lucr inainte de plec in CO, indiferent de data platii salariului. Dar in nici un caz nu se va achita la inceputul anului.
Ar fi mai dificil de recuperat in situatia plecarii salariatului din societate.

asa este, legea prevede ca indemnizatia se acorda cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu (pot fi 5, 50, 150) La asta ma refeream...
In cazul plecarii unui salariat din unitate, sumele ar trebui recuperate cand se face lichidarea.
In principiu, da.
Insa nicio retinere nu se poate efectua daca nu exista un titlu executoriu in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu odihna petricia petricia Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati in privinta calculului indemnizatiei aferente concediului de odihna in situatia in care un angajat are absente ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu andrei.and andrei.and buna seara imi cer scuze de deranj ma puteti ajuta cu o problema ??? .. cu un calcul pentru concediu ... sa va explic am lucrat SC XXX SRL din data de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia concediului de odihna rebeca macovei rebeca macovei As dori sa stiu daca indemnizatia concediului de odihna este afectata de diminuarea salariului cu 25% de la 1 iulie, in cazul in care eu voi efectua concediul ... (vezi toată discuția)