Buna ziua,
Am un SRL (platitot de TVA) deschis in iunie 2013 si pe care nu am avut nici un fel de activitate. Vreau sa-l vand. Un posibil cumparator a venit cu propunerea sa-i cesionez lui mai mult de jumatate, da devina administrator, dupa care peste o luna sa preia si restul. Care ar fi motivele sa doreasca sa procedeze asa si nu o ia 100% de la inceput? Care sunt riscurile la care ma supun daca accept? El spune ca asa evitam un control .....i-am spus ca poate sa vina oricand control atata timp cat nu am avut activitate nu stiu ce ar putea controla.....Multumesc
Daca nu ati avut nici un fel de activitate o sa va transfere la neplatitor de TVA. Nu vad nici un risc pt. dvs. Mai degraba risca el. Cu 500 de lei putea sa-si faca o firma noua. Cred ca-l costa mai mult actele pe cele doua cesiuni.
Nu-i domeniul meu de specialitate acesta, dar din cate stiu eu dupa 6 luni in care decontul de TVA este pe 0 te trece automat la neplatitor de TVA. Cei drept, ca in urma unei cereri poti redeveni platitor de TVA insa doar o singura data. Ca sa evitati situatia respectiva faceti o achizitie cat de mica pe firma care sa fie purtatoare de TVA. Ex. incarcare telefon, rechizite, etc. Poate va raspunde cineva care stie cu exactitate cum este problema respectiva
Cesiune
aka.fg
BUNA SEARA, AM O INTREBARE SI ANUME DACA LA O CESIUNE, CAND DIN CEI DOI ASOCIATI UNUL CESIONEAZA CELUILALT,CEL RAMAS PREIA SI ACTIVUL SI PASIVUL AUTOMAT?, SAU ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma
badrealy
Buna ziua ! Am cesionat de curand un Srl al carui unic asociat am fost eu, prin contract de cesiune in care cendentul \"spune \" ca a primit azi data semnarii ... (vezi toată discuția)