Am o Societate cu Raspundere Limitata la care detin 50% eu - 50% sotul (administrator sunt eu) din 2003. Nu am avut niciodata activitate comerciala, am depus trimestrial declaratii la administratia fiscala si semestrial declaratie de inactivitate de la infiintare. Nici macar capitalul social nu l-am retras din banca. As dori sa ma sfatuiti ce solutie sa aleg pentru a scapa de aceasta firma. In ce caz sunt costurile cele mai mici ?
Nu exista nicio problema de impartire, litigii....si alte asemenea....a fost o prostie a mea si acum trebuie sa o rezolv ca imi da batai de cap inutile....
In Legea 31/1990 la Art. 235 se spune" În societăţile în nume colectiv, în comandită simplă şi în cele cu răspundere limitată, asociaţii pot hotărî, o dată cu dizolvarea, cu cvorumul şi majoritatea prevăzute pentru modificarea actului constitutiv, şi modul de lichidare a societăţii, atunci când sunt de acord cu privire la repartizarea şi lichidarea patrimoniului societăţii şi când asigură stingerea pasivului sau regularizarea lui în acord cu creditorii."
Intrati pe www.orc.ro pentru mai multe detalii si documentele necesare.
Buna ziua.
Am si eu o problema asemanatoare... in 2007 am infiintat un srl din care eu detin 95% si un asociat 5%, societate care nu a avut niciodata activitate. Singurele lucruri pe care le-am facut a fost sa depun formularele 100 si 300 la trei luni, + declaratia pe proprie raspundere de neactivitate, la 6 luni. Acum doresc sa repar greseala facuta in momentul infiintarii si sa lichidez voluntar societatea. Precizez ca nici macar bilant anual nu am facut, deoarece am considerat ca nu este necesar (neavand activitate).
Rugamintea mea este sa-mi calauziti pasii spre indeplinirea acestui deziderat, tinand cont si de faptul ca nu sunt prea familiarizat cu termenii si procedurile juridice. Pur si simplu vreau sa scap de acest "cosmar", dupa care sa uit ca am trecut prin el... si poate, va folosi si altora aflati in aceeasi situatie. In acest sens, o sa incerc sa pun intrebarile cat mai la obiect:
1. Am facut "primul pas", deplasandu-ma la Camera de Comert. Acolo, la ghiseul de Informatii (et.1), mi-a fost data o "Cerere de Inregistrare" pe care trebuie sa o completez. Sper sa ma descurc... dar impreuna cu cererea am primit si o lista cu alte documente pe care trebuie sa le furnizez. Acestea sunt:
A) "Hotararea asociatilor de efectuare concomitenta a dizolvarii si lichidarii societatii prin acordul unanim al asociatilor de impartire a activelor ramase dupa plata creditorilor, intre asociati".
Intrebare: Cum trebuie sa arate aceasta hotarare? este format tip, sau cum? trebuie legalizata? va rog mult sa-mi dati cateva detalii...
B) Dovezile privind plata taxelor / tarifelor legale
- taxa judiciara de timbru, in original
- timbre judiciare
- taxa de registru
- tariful de publicare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a
Intrebare: Unde se platesc toate astea? Ce documente trebuie sa am la mine ca sa le pot plati?
Deocamdata atat,
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri... si daca mai sunt si alte sfaturi pe care mi le puteti da referitor la aceasta prima etapa a demersului, va rog mult sa ma ajutati!
Inchidere srl
Alexxa23
Buna ziua,
Doresc sa stiu care sunt etapele inchiderii unui SRL.
Angajatii(6 la numar) vor fi mutati pe alta firma, dar nu stiu nici aici procedurile. Ce ... (vezi toată discuția)