avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare salariat pensie pe caz de boala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare salariat pensie pe caz de boala

Buna ziua,

Am o situatie in care un salariat este inca activ ca si angajat, in situatia in care dansul a iesit la pensie pe caz de boala in cursul lunii octombrie anul curent. Din pacate, acest lucru ne-a fost adus la cunostinta abia astazi, in urma unor "investigatii" facute de noi. Nu avem la mana acea decizie, ci numai o confirmare telefonica a sefului direct al acestuia si decizia urmeaza sa ne soseasca.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- cum procedam in aceasta cauza? Putem sa il incetam cu data de astazi avand in vedere ca astazi am luat la cunostinta de acest lucru?
- il afecteaza cumva, dat fiind faptul ca am inteles ca a si incasat prima pensie?
- ce putem face ca totul sa fie inregula, atat pentru dansul cat si pentru societate?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters68209 , utilizator 12:24, 3 Decembrie 2013
Daca nu a lucrat din luna octombrie si pana in prezent si nici nu i s-au achitat contributii, atunci ii veti inceta CIM cu data comunicarii deciziei de pensie de invaliditate, conf art 56 alin 1 lit c CM. Daca a lucrat in aceasta perioada atunci se va inceta CIM cu data de la care doriti dvs.
In functie de gradul pensiei de invaliditate si de tipul CIM incheiat (intreg sau partial) o persoana poate sau nu poate sa desfasoare activitate.
Daca are pensie de invaliditate de gr. II si a desf activitate la firma, atunci poate ramane fara acea pensie.
Buna ziua,

Dansul nu a prestat activitate de nici un fel, fiind imobilizat la pat :(. Insa in urma discutiilor cu colegii si cu seful acestuia avem inca o nelamurire... in pontaj cum va apare? Nemotivat, invoit...? Din pacate, inca asteptam decizia de pensionare, pentru a lua o hotarare in aceasta privinta.

Multumesc!
De ce a fost imobilizat la pat? Nu a avut concediu medical in aceasta perioada?
Ba da, a avut medical, insa din luna octombrie nu a mai beneficiat, iesind la pensie. Explicam ca nu a lucrat din acest motiv. Si una dintre nelamuriri este ca nu stim cum va trebui sa apara in pontaj... nemotivat, invoit ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate-desfacere cim hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatorul caz: avem un angajat, care a solicitat pe 15 martie 2011 eliberarea cartii de munca in vederea solicitarii ... (vezi toată discuția)
Când înceteazã un contract de muncã pentru o persoanã pensionatã pe caz de boalã chrisbia30 chrisbia30 Am o mare dilemă şi dacă cineva poate să o rezolve. Pentru un angajat în sistemul bugetar s-a depus dosarul de pesionare pentru invaliditate cam prin ... (vezi toată discuția)
Acte pentru pensionare clava clava In afara adeverintei de grupa II munca, eliberata de firma, pentru perioada dupa 1 aprilie 2001, ce documente sunt necesare si de catre cine se intocmesc? (vezi toată discuția)