avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pamant, succesiune nedezbatuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pamant, succesiune nedezbatuta

Buna ziua!
O problema as avea si va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Exista un titlu de proprietate pe care este trecuta o suprafata de 3 ha si 72 ari.
Pe acest titlu sunt trecute 4 persoane surori intre ele. Una dintre surori pretinde jumatate din suprafata fiindca asa iar fi spus tatal lor inainte de a muri ca are. Este corect acest fapt? Deasemenea acesta sora vrea sa vanda terenul unei alte surori. Unde se merge prima data pentru a se ajunge la o intelegere? Doua dintre surori ar ceda partea lor surorii care vrea sa cumpere pamantul de la cealalta.
Nu este facuta succesiunea dupa moartea parintilor lor circa 34 ani de la moartea lor. Sunt scumpe taxele notariale? De unde se incepe ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:08, 3 Decembrie 2013
simpla afirmatie a unei persoane ca tata i-a promis ceva nu are absolut nicio insemnatate legala.

cele patru parti pot sa faca ce vor cu partea lor. trebuie sa mearga la notariat sa intrebe de taxe.
Daca nu exista niciun document autentificat sora poate pretinde toata suprafata, "ca asa a spus tatal inainte de a muri".
Pamantul se va imparti in mod egal dupa care fiecare poate vinde cui doreste.
Se merge la notariat, taxele sunt destul de mari daca nu s-a facut succesiunea cand trebuia, se plateste un impozit la stat din valoarea terenului sau cam asa ceva, va lamureste notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate cf. legii 18 toricelli toricelli Buna seara si La Multi Ani tuturor! Va scriu cu rugamintea sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: In 1991 tatal meu si fratele lui in numele bunicii ... (vezi toată discuția)
Tata a vândut primarului o parte din pământul moștenit, fără a avea acte de proprietate. cum ne putem recupera partea? valeriu31 valeriu31 In 2012 bunicul meu a decedat lasand toate bunurile mobile si imobile prin testament tatalui meu, mie si sorei mele in mod egal (1/3). Intre timp tatal meu ... (vezi toată discuția)