textul se refera la acel primul termen de judecata in care citarea se realizeaza in conditiile prevazute de lege. In concret : continutul citatiei sa fie cel prevazut de lege, numele, adresa si celelalte date de identificare al partii sa fie corect indicate, citatia sa fie primita in termenul legal, dovada de citare sa se intoarca si sa se regaseasca in dosar etc.
Multumesc pentru raspuns.
Am intalnit o situatie in care instanta a considerat ca, intrucat la primul termen s-a solicitat o amanare pt. angajare aparator, primul termen de judecata era urmatorul(cel de-al doilea) cand s-a si depus o precizare, in baza art.204, prin care cererea initiala se modifica total, instanta admitand-o chiar daca noi ne-am opus in mod expres.
Cine a cerut amînarea judecăţii pentru angajarea unui apărător?
Presupun că pîrîtul. Dacă este aşa, atunci se cheamă că instanţa a amanat inclusiv "primul termen la care partea este legal citată" pentru termenul următor, cel stabilit în vederea angajării apărătorului, situaţie în care soluţia de admitere a modificării cererii de chemare în judecată mi se pare corectă.
Primind cererea de amînare, instanţa a statuat asupra ei, a dispus amînarea, ceea ce a făcut ca niciun alt act de procedură să nu mai poată fi îndeplinit la acel termen. Deci, nici cererea de modificare, pentru care, de asemenea, termenul a fost amînat în mod corespunzător.
Alte discuții în legătură
Art 204 ncpc
shcgusa
art 204 ncpc spune ca:
Reclamantul poate să-şi modifice cererea şi să propună noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la ... (vezi toată discuția)
Divort
tina_gemeni
Daca la al doilea termen sotul reclamant se razgindeste si nu mai vrea sa divorteze, iar piritul vrea sa divorteze, ce se intimpla?, nu se mai desface ... (vezi toată discuția)