avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare sau altfel?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare sau altfel?

Buna ziua,
situatia sta in felul urmator:
1.Parintii sotului meu vor sa ii faca acte pe casa lor. Ce fel de acte ar trebui facute ca sa stam in siguranta, deoarece sotul meu mai are doi frati si nu am vrea sa ne trezim cu surprize mai tarziu. Mentionez ca celorlalti doi li s-a dat pana acum cate o casa, deci nu ar trebui sa fie probleme, dar oamenii se mai razgandesc.
2. Sotul meu are dintr-o relatie anterioara un copil. Eu ca si sotie, dupa ce i se fac actele pe casa respectiva, ce drepturi am? Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, stiu ca trebuie sa-i faca un viitor si sa-i dea ce poate, dar eu nu pot munci 20 ani ca la sfarsit sa fiu aruncata in strada si fara casa si fara bani. Acum chiar eu ma ocup sa ii trimit banii de pensie alimentara, cadouri, etc. Si eu la randul meu am un copil din alta casatorie si nu vreau sa ramana fara nimic pentru ca eu nu am stiut ce sa fac. Deci ce acte trebuie facute, astfel incat si eu si toata lumea sa fim multumiti, chiar daca asta e un paradox.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:49, 3 Decembrie 2013
oare fratilor cum li s-a dat casa ?
O vanzare pare potrivita, e mai greu de atacat de frati si poate nici nu au interes sa atace daca si lor li s-a donat bani sau casa. Bunul va fi comun, veti avea si dvs o cota, deci veti fi si dvs multumita. Sotul va fi mai putin multumit daca veti cere candva partajul casei.
fratilor li s-a facut act vanzare cumparare. La unul dintre ei s-a trecut chiar si sotul in actul de vanzare cumparare. Bunul va fi comun, chiar daca pe actul de vanzare cumparare nu va fi trecut si numele meu?
Buna ziua,

daca nu ati ales un regim matrimonial special (regimul separatiei de bunuri sau comunitatii conventionale) atunci bunul este comun chiar daca nu este trecut si numele dvs pe contract.

Costi Boncu
Va rog sa imi scuzati nestiinta, dar acest regim cand trebuia ales? Nu nu am cunostinta de aceste doua regimuri, eu nu am semnat nici un act in care sa fie stipulat asa ceva.
Daca v-ati casatorit inainte de oct 2011, nu v-ati putut alege un regim matrimonial, nu aveati de unde alege ca era doar unul- cel al comunitatii legale si daca nu l-ati schimbat a ramas acelasi- adica toate bunurile cumparate in timpul casatoriei sunt comune de la data dobandirii lor, se prezuma ca aveti o cota egala si calitatea de bun comun nu trebuie dovedita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie ancus27 ancus27 Stimati domni, Am in proprietate o casa cu teren dobandite prin act de vanzare cumparare. Intentionez sa ma casatoresc si impreuna cu viitorul sot sa daramam ... (vezi toată discuția)