avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat se plateste daca succesiunea nu a fost deschisa la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat se plateste daca succesiunea nu a fost deschisa la timp?

Suntem trei frati. Tatal nostru a murit acum 10 ani si pentru ca nu ne-am inteles atunci, nu am deschis succesiunea. Acum a murit si mama si vrem sa facem succesiunea si dupa tata si dupa mama. Am cateva neclaritati:
1. Cum e mai ieftin? Prin notar sau prin instanta?
2. Cele doua succesiuni (dupa tata si dupa mama) sunt doua actiuni separate sau se pot face odata?
3. Cat si ce se plateste pentru succesiunea dupa tata, pentru ca nu a fost deschisa la timp?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
steliana 67, utilizator
Cel mai recent răspuns: miki3 , utilizator 11:11, 5 Aprilie 2009
Este mai ieftin prin instanta, se poate face totul printr-o singura actiune si nu se plateste nimic pentru succesiunea dupa tata.
Multumesc frumos! Mai am o intrebare: Tata si-a schimbat numele din BOBOC ALBU, IN BOBOC, fara ca schimbarea sa fie facuta si in certificatele de nastere ale copiilor. Pe noi ne cheama doar BOBOC. Daca apelam la instanta, trebuie sa ne facem alt buletin sau cum dovedim ca suntem copiii lui?
de regula instanta depune diligentele sa vada cum s-a numit inainte defunctul dar si dvs. daca aduceti la notar un martor care sa declare ca boboc albu este acelasi cu boboc
Ma scuzati, dar nu-mi este foarte clar:
1. Ce inseamna instanta depune diligentele?
2. Cu martor la notar mergem inainte de actiunea judecatoreasca?
3. Trebuie schimbat buletinul sau nu?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
andreidinax a scris:

Este mai ieftin prin instanta, se poate face totul printr-o singura actiune si nu se plateste nimic pentru succesiunea dupa tata.


Chiar asa este nu se plateste nimic daca succesiunea se face prin instanta in cazul in care s-a depasit termenul de 2 ani? Nu se mai plateste acel 1% impozit la stat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal isi schimba numele fara instiintatrea copiilor.al cui copil esti? steliana 67 steliana 67 Pe tata l-a chemat la inceput Boboc Albu Vasile si toate actele lui de proprietate sunt pe acest nume. Mai tarziu (fiind primar) hotaraste ca nu-i place sa i ... (vezi toată discuția)
Cum se face succesiunea cand fratii nu se inteleg? steliana 67 steliana 67 Suntem trei frati. Tata a murit acum 10 ani si deoarece nu ne-am inteles, nu am facut succesiunea dupa tata. Acum a murit si mama si a aparut aceeasi ... (vezi toată discuția)
Succesiune disturbia disturbia buna ziua, tatal meu vitreg a murit acum 10ani. acum 2 luni a murit si mama mea.dupa ce am alergat dupa toate actele de proprietate, am aflat ca nu pot sa ... (vezi toată discuția)