avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal isi schimba numele fara instiintatrea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal isi schimba numele fara instiintatrea copiilor.Al cui copil esti?

Pe tata l-a chemat la inceput Boboc Albu Vasile si toate actele lui de proprietate sunt pe acest nume.
Mai tarziu (fiind primar) hotaraste ca nu-i place sa i se spuna Albu si omite acest nume din actul de casatorie si certificatele copiilor.
Dupa moartea lui si a mamei, copiii nu sunt recunoscuti ca fiind ai lui, deci nu sunt mostenitori legali. Ce putem face in acest caz? Trebuie sa ne schimbam buletinele? Care e calea cea mai simpla, mai ales daca vrem sa deschidem actiune judecatoreasca pentru partaj succesoral? Domiciliul e in Moldova, iar cu cei de pe la primarie mai greu te intelegi.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
sunteti copilul tatalui care v-a facut si v-a recunoscut la nastere, chiar daca acesta si-a schimbat numele...;) Puteti incepe partajul fara sa va schimbati numele.Ar fi indicat sa va consultati cu un avocat si sa va ajute in solutionarea problemei si lamurirea cauzei in detaliu.
Asa am crezut si eu,dar sora mea din Blagesti nu a mai putut ridica pensia mamei dupa decesul acesteia, pe motiv ca nu poate dovedi ca e fiica ei. De unde se poate lua o astfel de dovada? Pe de alta parte, ea sustine ca cei de acolo iau spus sa ne facem alt buletin daca vrem sa deschidem succesiunea.
Eiii... Adica in loc de Albu il chema Negru pe tata (de exemplu) si acest lucru nu a fost trecut in acetele dv. de nastere? Adica la dv. scrie inca Albu? Sau cum?
Veniti cu detalii exacte, puteti schimba numele reale, dar aratati situatia amanuntit.
pai...:(( Pe tata il cheama Boboc Albu Vasile (Albu ca nume de familie), iar pe mine ma cheama doar Boboc Steliana, fara Albu si cica nu sunt fata lui. Ce trebuie sa fac? Cei din Blagesti zic ca trebuie alt buletin.#-o
NU trebuie... ati deschis insa de doua ori subiectul... v-am raspouns dincolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face succesiunea cand fratii nu se inteleg? steliana 67 steliana 67 Suntem trei frati. Tata a murit acum 10 ani si deoarece nu ne-am inteles, nu am facut succesiunea dupa tata. Acum a murit si mama si a aparut aceeasi ... (vezi toată discuția)
Cat se plateste daca succesiunea nu a fost deschisa la timp? steliana 67 steliana 67 Suntem trei frati. Tatal nostru a murit acum 10 ani si pentru ca nu ne-am inteles atunci, nu am deschis succesiunea. Acum a murit si mama si vrem sa facem ... (vezi toată discuția)
Incuviintare purtare nume dupa decesul mamei Justitiarul711 Justitiarul711 Poate un tata sa incuviinteze in fata ofiterului starii civile ca un copil recunoscut de el in urma cu 10 ani sa-i poarte numele, fara ca mama sa fie ... (vezi toată discuția)