avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna - iesirea din tara cu minor fara consimtamantul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna - iesirea din tara cu minor fara consimtamantul tatalui

Nu stiu ce sa fac si as dori sa fiu sfatuit in privinta cu problema mea.Sunt divortat din 2011 iar in urma casatoriei am o fata de 20 de ani si un baietel de 5 ani,care a fost incredintat mamei,eu platind pensie alimentara.Zilele de vizita s au stabilit de comun acord,fapt mentionat la proces, dar neavand nici un document oficial.In weekendul trecut urma sa iau copilul la mine dar nu e de gasit.Am aflat ca a parasit tara impreuna cu mama lui in Suedia definitiv,ea cunoscand prin internet un barbat roman stabilit in Suedia.Nici nu am apucat sa mi iau la revedere de la el.Viata ei particulara nu ma intereseaza dar e posibil si legal sa poata scoate un minor din tara fara consimtamantul sau vreo semnatura de a mea??? Va rog sa ma ajutati !!! Va multumesc...
Da, avand copilul in incredintare, a putut pleca fara acordul dvs. Din pacate, dvs nici nu aveti un program de vizita stabilit..
Va trebui sa cereti unul adaptat la distanta dintre dvs.
Buna seara, in aceasta situatie va trebui sa consultati un avocat si sa va indreptati cu o plangere impotriva fostei soti. succes.
Daca minorul i-a fost incredintat mamei spre crestere si educare da il poate scoate din tara fara acordul dumneavoastra si mama are sentina definitiva si irevocabila da il scoate din tara
va multumesc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor-mutarea domiciliului in strainatate maricarmen maricarmen Sunt mama unui baietel de 6 ani care mi-a fost incredintat cu hotarare definitiva si irevocabila. Tatal locuieste in strainatate si nu a respectat niciodata ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor cu posibilitatea de a lua minorul in strainatate! am_o_intrebare am_o_intrebare salut! Speta simpla........Relatie de concubinaj.......rezulta un copil. Minorul a fost recunoscut de tata iar in prezent are 4-5 ani.Tatal locuieste si ... (vezi toată discuția)
Poate scoate copilul din tara? vasilescu victor vasilescu victor sunt divortat si in urma divortului copilul a fost incredintat mamei. mama copilului este cetatean moldovean cu drept de sedere in romania. are dreptul sa ... (vezi toată discuția)