avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de servitute

Buna ziua.
Am mai postat pe acest forum intrebarea dar poate nu am fost destul de clar.
Acum 3 ani am cumparat o casa fara drept de servitute. Acum ca sa merg in casa trebuie sa trec prin curtea altcuiva.Cu acesta sunt in proces. As vrea sa stiu , daca se poate, care ar fi modalitatea de plata, este vorba despre aproape 40 de metrii patrati. Se plateste odata pentru totdeauna sau anual?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 21:46, 4 Aprilie 2009
se plateste o singura data pt. totdeauna.
ori ii dati alti 40mp din terenul dvs , si el va cedeaza drum de acces, ori il despagubiti pt. cei 40mp.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de servitute gabita2000 gabita2000 Care sunt obligatiile de despagubire pentru servitutea locului infundat? am cumparat o casa si sunt in proces pentru dreptul de servitute. (vezi toată discuția)
Intretinerea drumului de servitute Adi Matei Adi Matei Pe latura din dreapta a proprietatii mele, dobandita in 2003, mi s-a constituit un drept de servitute de catre vecinul aflat \"la capatul drumului\" ... (vezi toată discuția)
Forma legala de cedare a unei fasii de teren pt construirea unui drum cuziamusia cuziamusia care este forma legala de cedare a unei fasii din terenul propriu pt construirea unui drum care sa ma deserveasca pe mine cat si pe alti 3 vecini? toti 4 avem ... (vezi toată discuția)