avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Forma legala de cedare a unei fasii de teren pt ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Forma legala de cedare a unei fasii de teren pt construirea unui drum

care este forma legala de cedare a unei fasii din terenul propriu pt construirea unui drum care sa ma deserveasca pe mine cat si pe alti 3 vecini? toti 4 avem acces prin partea din fata a proprietatilor noastre dar dorim sa deschidem acces si pe la partea din spate pana la drumul principal iar primaria este de acord.
cat trebuie sa fie latimea minima a drumului? in lungime in total va masura circa 120m.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 17:22, 9 Septembrie 2016
vecinii care sunt in continuare dupa mine si trebuie sa treaca pe terenul ce eu sunt de acord sa cedez imi spun si insista sa le vand lor la un pret simbolic aceasta fasie de ....m latime, pt ca ei nu cred in promisiunea primariei si nu sunt dispusi sa astepte ani si ani pana cand primaria va amenaja drumul. ca vor sa-l amenajeze ei ca un drum privat (ma presioneaza pt ca vor sa vanda loturi pt case din partea din spate a terenurile lor si eventualii cumparatori le pun conditia unui drum de acces ) si ca imi vor permite sa-l folosesc si eu. ei imi spun ca trebuie sa fie de 7m latime si eu trebuie sa cedez 10m (doar atat mi-au lasat pt mine ca latime a parcelei mele) dar nu stiu daca e asa. in total ar fi 70m de metri patrati. de asemeni, ii cunosc destul de bine (sunt fratii mei), nu ma incred in ei si ma tem ca odata ce va fi proprietatea lor nu ma vor lasa si pe mine sa ma folosesc de acel drum.
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2016
cuziamusia, utilizator
Bună ziua,
Da, lăţimea drumului trebuie să aibă minim 7 m.
Ca să nu ajungeţi la neînţelegeri pe viitor, va trebui să clarificaţi lucrurile foarte bine de pe acum. Pentru a folosi şi ei acel drum, le puteţi acorda un drept de servitute (sigur, în schimbul unei sume..) nu trebuie neaparat să le vindeţi acea fâşie. Dacă totuşi vă veţi hotărî să vindeţi, să donaţi, etc. puneţi condiţia (în scris la noatar!) ca musai să vă acorde ei servitute de trecere pe acel drum. Oricum, va trebui să apelaţi la un notar, şi cereţi să vă lămurească şi despre repercusiuni, în funcţie de ce variantă alegeţi.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speþa cristi7777 cristi7777 Buna ziua, Am incercat sa reproduc intr-un desen parcelarea terenului. Parcela B nu o sa aiba iesire la drum public-acesta parcela vreau sa o vand. ... (vezi toată discuția)
Acces drum servitute Adinastanica Adinastanica Buna ziua, am nevoie de ajutor in următoarea problema . In 2006 am cumpărat un teren unde accesul se face prin drum de servitute stabilit atunci la 4 mp ... (vezi toată discuția)
Cale de acces mihai32 mihai32 Am un teren cu deschidere la sosea de 21ml din care am vandut o parcela de 330mp situata in partea din spate a terenului fiind obligat la momentul vanzarii sa ... (vezi toată discuția)