avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nerespectare contract de credit de catre banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nerespectare contract de credit de catre banca

Buna seara.Am un credit in CHF din 2008 la o banca elena si mi-a marit dobanda de cand a inceput sa creasca indicele Libor.In 2008 dupa 3 luni de la contractarea creditului mi-a marit dobanda desi indicele Libor era in scadere spunandu-mi ca in contractul de credit nu am nici o prevedere contractuala care sa faca referire la indicele LIBOR.
Acum imi spun ca conform OUG.50/2010 ,desi eu am refuzat semnarea contractului aditional in care imi propuneau o marja a bancii+indicele Libor(cof.OUG.50/2010) cu o notificare din data de 17.09.2010.
Este legal ceea ce face banca desi eu nu am semnat acest contract aditional refuzand prin notificarea de mai sus(am copie si nr. de inregistrare de la banca).
Nu am semnat deoarece indicele Libor era undeva la minim, respectiv 0,17%,unde nu prea mai putea sa scada ci urmand sa creasca cum se intampla acum,respectiv sa-mi creasca dobanda!!!
In contractul meu cu banca intradevar nu am nici o prevedere contractuala cu referire la indicele LIBOR,numai dobanda ca fiind variabila cu +sau -.In cazul meu a fost numai cu + ceea ce mi-a produs un stres de nedrescris, in urma acestuia imbolnavindu-ma de ulcer si operat de 2 ori.
As avea sanse de castig daca as intenta bancii un proces?
Va multumesc si astept un sfat cat de mic.


Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat Feraru Diana , Avocat 20:38, 3 Decembrie 2013
Mergeti la un avocat sa va analizeze contractul de credit cu privire la clauzele abuzive. Trebuie notificata banca, poate veti solutiona pe cale amiabila un eventual litigiu si, in caz de clauze abuzive, puteti formula o plangere la ANPC.
Am notificat banca si mi-au spus ca ma vor contacta in 1-2 zile cu un nou contract mai avantajos pt. mine!Imi cer scuze dar am uitat sa mai specific ca in timpul cand am fost operat am platit bancii numai dobanda (act aditional) cam 18 luni si dupa aceea mi-au refacut calculul si la ora asta eu mai am de platit 31.620 CHF (fara dobanda) creditul meu fiind de 32.550 CHF!!!Deci eu in aproape 6 ani de zile mi-am achitat doar 930 CHF!!!
Va multumesc pt. raspuns.
Cu siguranta trebuie analizat contractul dvs. de credit, intrucat din datele pe care ni le furnizati rezulta, fara echivoc, ca exista neconcordante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 cristhall cristhall Buna ziua, Sunt un client al Otp din feb. 2008 cand am incheiat un contract de credit ipotecar in CHF. La data contractactarii creditului dobanda era de ... (vezi toată discuția)
Banca isi mareste marja cu 50% infoleg infoleg Am contractat un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca la o banca greceasca in mai 2007 in CHF cu ajutorul caruia am achizitionat un apartament pentru ... (vezi toată discuția)
Modifcare dobanda credit mmem mmem Buna ziua, In anul 2007 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca in CHF. [b]In contractul din 2007 am urmatoarele articole despre Dobanda[/b]: La ... (vezi toată discuția)