avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept somaj - dupa somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept somaj - dupa somaj

am fost angajat 29 ani.din 09-04-2008 am intrat in somaj pina in 23-03-2009.din 24-03-2009 m-am angajat cu contract de munca nedeterminat. pot sa mai beneficiez de somaj daca sunt concediat de la noul loc de munca? si daca da, dupa cat timp ? care ar mai fi conditiile pe care trebuie sa le intrunesc sa primesc somaj din nou?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana_25 , utilizator 12:08, 11 Iunie 2009
Trebuie sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 pentru a beneficia de somaj iar desfacerea CIM sa fie din motive neimputabile salariatului. Nu conteaza cate luni lucrati dupa terminarea somajului daca indepliniti conditiile aratate amterior
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
adelaida_07, utilizator
adelaida_07 a scris:

Trebuie sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 pentru a beneficia de somaj iar desfacerea CIM sa fie din motive neimputabile salariatului. Nu conteaza cate luni lucrati dupa terminarea somajului daca indepliniti conditiile aratate amterior



buna ziua,

in mare , situatia mea este asemanatoare cu cea a lui sunny2306 - am lucrat intr-o institutie bancara iar dupa 6 ani sau facut restructurari de posturi si sunt in somaj din 2.12.2008 .
am gasit un nou loc de munca si urmeaza sa fiu reangajata . in cazul in care din anumite motive nu imi pot continua activitatea la acel loc de munca pot solicita reintrarea in somaj ? daca da ,in ce conditii .ati spus ca pentru a beneficia de indemnizatia de somaj (dupa o noua angajare) trebuie a am lucrate cel putin 12 luni (un an) in ultimile 24 luni( doi ani) .intrebarea mea este urmatoarea ..." se considera un an (12 luni lucratoare ) la noul loc de munca sau 12 luni ( in ultimii doi ani inclusiv anul premergator somajului respectiv 2008 ...? si care ar fi indemnizatia d somaj pe care as primi-o in aceste conditii ?

multumesc anticipat ,
Stagiul necesar de 12 luni in ultimele 24, inseamna ca in ultimele 24 de luni (fata de data la care se depune cererea de somaj) sa fi lucrat cu contract de munca cel putin 12 luni. Perioada din acest interval in care ati beneficiat de somaj nu este perioada lucrata, deci nu se ia in calcul.

Daca beneficiati acum de somaj si va angajati cu contract pe perioada determinata, atunci la sfarsitul acelei perioade, daca nu vi se definitiveaza contractul de munca, veti putea beneficia in continuare de somaj. La angaajre trebuie sa anuntati AJOFM, vi se suspenda acordarea somajului si la terminare contract determinat, faceti cerere de repunrere in plata.

daca va angajati cu contract pe perioda nedeterminata va inceteaza somajul. In caz ca veti inceta munca la un moment dat din motive neimputabile dv, va trebui sa depuneti un nou dosar la AJOFM daca aveti conditia de stagiu si de tip incetare contract indeplinita.
Buna Ziua ,

As avea si eu o intrebare , ca angajator , daca vreau sa angajez un somer, care este procedura , la cine trebuie sa ma adresez ? care sunt benefiiciile dupa noile reglementari ?
V-am raspuns la aceasta intrebare pe alt topic.

Puteti obtine toate informatiile de la AJOFM, acolo trebuie sa va adresati.

Alte discuții în legătură

Beneficiaza de somaj ? anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie : o persoana a lucrat la o societate, postul i-a fost restructurat, a intrat 2 luni in somaj (iulie si august 2012), iar ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? veronica38 veronica38 am fost angajata cu contract pe perioada nedeterminata pana la data de 03 03 20 11 cand am decis sa-mi depun lichidarea la zi ,mi sa desfacut contractu cu art ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca - perioada determinata 1 luna Cris001 Cris001 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, am CIM pe perioada nedeterminata. Sunt angajat de mai bine de 12 luni, compania mi-a propus incetarea contractului de munca ... (vezi toată discuția)