avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... beneficiaza de somaj ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

beneficiaza de somaj ?

Buna ziua!

Am urmatoarea situatie : o persoana a lucrat la o societate, postul i-a fost restructurat, a intrat 2 luni in somaj (iulie si august 2012), iar din septembrie 2012 s-a angajat pe perioada nedeterminata la o alta societate si a lucrat pana in iunie 2013, postul fiind restructurat.
Va rog sa-mi spuneti daca mai beneficiaza de somaj ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:06, 27 Iunie 2013
Da, mai beneficiaza de restul perioadei de somaj neexecutat, deoarece perioada lucrata este mai mica de 12 luni. Trebuia la momentul cand s-a angajat sa anunte AJOFM pentru suspendarea somajului si a indemnizatiei si sa prezinte la AJOFM o copie dupa CIM incheiat in septembrie. La data la care s-a incheiat CIM , in iunie, trebuie mers la AJOFM cu decizia de incetare CIM.
Nu mai beneficiaza de somaj , decat daca va avea un alt stagiu minim de cotizare de 12 luni.

Angajarea pe durata nedeterminat a dus la incetarea platii indemnizatiei de somaj si nu la suspendarea acesteia, indiferent de cat timp a lucrat la acea societate/
de la somaj i-a spus ca nu mai beneficiaza
Acelasi lucru v-am spus si eu.

Pentru a beneficia din nou de somaj va trebui sa indeplineasca din nou conditiile pentru acordarea acestuia , si anume : sa aiba un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj, raportul de munca sa inceteze din motive neimputabile etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj liana32 liana32 am terminat maternalul in 9 octombrie iarv din data de 12 octombrie mam angajat mie teama ca se va inchide am dreptul la somaj? tin sa precizez ca am iesit ... (vezi toată discuția)
Somaj irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Din somaj am fost angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata la o firma. Stiu ca trebuie sa duc contractul de munca la AJOFM si se va ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? manowar1979 manowar1979 Buna ziua! Am nevoie de o informatie de la dvs deoarece agentia judeteana de care apartin, adica Targu Neamt, nu m-a lamurit...pana pe data de 22 decembrie ... (vezi toată discuția)