avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua,
Din somaj am fost angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata la o firma.
Stiu ca trebuie sa duc contractul de munca la AJOFM si se va face suspendarea somajului.
In situatia in care mi se desface contractul de munca de la aceasta firma se va relua somajul suspendat sau se va considera ca si perioada noua de somaj si se va calcula conform conditiilor legale (vechime, 12 luni lucrate din 24 etc.).

Puteti sa-mi dati mai multe detalii. Va intreb pentru ca am mai fost angajata din somaj la o alta firma pe perioada de 1 an cu perioada de proba de 3 luni si dupa doua saptamani au decis ca nu ma potrivesc cu cerintele postului si mi-au dat decizia de incetare, dupa care la AJOFM mi s-a dat reluarea somajului pe perioada ramasa.

Mentionez ca la firma la care lucrez acum am depasit perioada de proba.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:42, 11 Aprilie 2015
1. - Daca ati incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata a incetat plata indemnizatiei de somaj.
- Pentru a beneficia din nou de indemnizatie de somaj trebuie sa indepliniti iar conditiile de stagiu de cotizare si de incetare a CIM.

2. Cand ati incheiat un CIM pe perioada determinata (de pana la 12 luni) s-a suspendat plata indemnizatiei de somaj care s-a reluat, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj cornelia36 cornelia36 Buna ziua! Se poate relua indemnizatia de somaj dupa expirarea perioadei de proba dintr-un contract de munca cu perioada nedeterminata?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Suspendare somaj contract de munca perioada nedeterminata komocsipal komocsipal Buna ziua, Din ianuarie 2015 am fost in somaj pana in 27.08.2015 iar iar din data de 28.08.2015 sunt angajat la o firma pe perioada determinata pana in data ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj pe perioada determinata boruzidoina boruzidoina Buna ziua , sunt in urmatoarea situatie,incepand cu data de 04.01.2013 sunt inregistrata ca somer ,nu am primit inca indemnizatia ,cred ca in februarie ... (vezi toată discuția)