avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATUC
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATUC

Bună ziua!

Am și eu o nelămurire. Ciculam într-o seară într-un autobuz de la Regia Autonomă de Transport în Comun Cluj. Am prins un control și mi s-a cerut să mă dau jos pentru că aveam abonamentul expirat. Abonamentul meu fuses făcut pe data de 28.10 și domnii controlori mi-au explicat că expirase pe data de 27.11 .
Eu nu știam acest amănut și am presupus că expiră tot pe data de 28.11. PE abonament nu scrie valabilitatea acestuia, sunt compostate doar dățile de 27,28. Circul de mai mult timp cu autobuzul și am întrebat o dată o domană de la ghișeu când îmi expiră autobuzul, răspunsul dumneaei a fost că : în aceeași dată luna următoare. Am luat de bun acest răspuns și nu am mai verificat.
Ulterior amenzii, am căutat în documentele de la site-ul RATUC, pentru a găsi informații care fac referire la durata abonamentului. Nimic!
Întrebarea mea este: am vreo susținere în instanță? Pot să merg să contest amenda? Mi se pare normal ca aceste lucruri să fie prevăzut undeva, să mă pot informa.
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 21:21, 4 Ianuarie 2017
din moment ce abonamentul a fost perforat pe data de 28 si apoi pe data de 27, evident a lunii urmatoare, este evident ca data de 27 a fost ultima zi in care ati avut abonament. asa ca nu aveti motiv intemeiat care sa tina in instanta.
Bună ziua!
Am și eu o problemă. Abonamentul meu a fost făcut pe data de 5 decembrie și e compostat pe 4-5, deci să înțeleg că astăzi, pe 4 era încă valabil. Din păcate nu am avut nici abonamentul și nici buletinul la mine. Am plătit totuși 35 de lei pe loc ca să nu îmi trimită amenda prin poștă și să se majoreze. Am primit o chitanță care explică ora la care am primit amenda, suma, data, linia pe care am circulat și nr. de chitanță. Aș putea să îmi recuperez banii dacă mă duc să le arăt acea chitanță? Mulțumesc!
Buna seara,

1. va rog sa precizati ce mentiune s-a facut pe chitanta, referitor la motivul amendarii dvs: lipsa abonament sau lipsa carte de identitate.
2. daca ati fost amendat pentru ca nu detineti abonament, incercati sa mergeti cu abonamentul la RATUC pentru a demonstra ca aveati legalitate de circulatie pe mijloacele de transport in comun, inclusiv pentru ziua de astazi, si sa incercati sa obtineti restituirea sumei achitate.
In cazul in care nu vor dori sa va restituie banii va trebui sa inaintati actiune in instanta, pe temeiul imbogatirii fara justa cauza.

O seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie nesemnat fara martori si abuziv Cerghizan Cerghizan Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru a stii daca este corect sau nu.... Azi dimineata am venit in Cluj mi-am achizitionat bilet pentru autobuz apoi am ... (vezi toată discuția)
Lipsire de libertate?lamuriri razvypitesti razvypitesti Buna ziua, as vrea sa pun o problema in discutie pe care o avem mai multi cetateni din Pitesti legat de controlul care se efectueaza in mijloacele de ... (vezi toată discuția)
Amenintare, insulta, lipsire de libertate sealteam sealteam Buna ziua. In cursul zilei de ieri, aflandu-ma in mijlocul de transport in comun linia 43 Constanta, o persoana a fost surprinsa circuland fara bilet. ... (vezi toată discuția)