avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Copilul meu in virsta acum de 22 ani poate solicita plata pensiei alimentare catre el pe o perioada retroactiva de 6 ani (Ceea ce ar insemna si 2 ani inainte sa indeplineasca 18 ani
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:49, 4 Decembrie 2013
Copilul major in cauza urmeaza vreo forma de invatamant? Ati avut vreodata vreo hotarare de stabilire a pensiei de intretinere? In prezent aveti o astfel de hotarare sau acum vreti sa solicitati?
Daca ati avut o hotarare de stabilire a pensie pana la majorat, sumele datorate de la 16 la 18 ani s-au prescris, pe rand, pana copilul a implinit 21 de ani.
Daca aveti o hotarare de stabilire a pensiei pentru majorul aflat in continaurea studiilor, puteti recupera doar sumele datorate pe ultimii trei ani, de ex. noiembrie 2010 - noiembrie 2013, tineti cont de faptul ca termenul de prescriptie curge pentru fiecare suma lunara in parte.
Daca nu aveti o hotarare de stabilire a pensie pentru major si va hotarati sa va adresati instantei, pensia va fi stabilita incepand cu data introducerii cererii de chemare in judecata pana la 26 de ani. Conditia acordarii pensiei este ca beneficiarul sa urmeze cursurile unei scoli care sa-l puna in imposibilitatea gasirii unui loc de munca. Daca nu e la scoala, luati-va gandul de la pensia de intretinere.
Eu sint tatal si copilul (in virsta de 22 ani student la zi din sept 2011)mia cerut mie pensia alimentare retroactiv pe 6 ani. E posibil sa o ceara?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
Ordu, utilizator
De cerut poate cere, asta nu inseamna ca va si obtine. Cum a motivat aceasta cerinta?
Nu stiu dar a si obtinuto si mi sa pus si poprire pe ea la care vreau sa fac contestatie
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
Ordu, utilizator
Intrucit nu cred ca are dreptul sa o ceara retroactiv decit pe 3 ani iar un an nu a fost la o forma de invatamint la zi in acest timp, ca as putea face?

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie alimentara marryy_lm marryy_lm Buna. Am urmatoarea situatie. Dupa terminarea divortului fetita a ramas mamei.Mama a solicitat instantei acordarea pensiei de intretinere de la tata pina la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie alimentara se prescrie ? AlexandruG. AlexandruG. Buna ziua. Sotia mea are o fata dintr-o casatorie anterioara, iar in urma divortului s-a stabilit sa plateasca o pensie alimentara pana la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie de intretinere neplatita ContSters212928 ContSters212928 Buna dimineata.Numele meu este Liviu,am 21 de ani si as dori sa stiu,daca imi pot da tatal in judecata,pentru ca nu mi-a platit niciodata pensia ... (vezi toată discuția)