avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat!

Buna ziua,

Am un copil si locuiesc in Brasov. Vreau sa divortez (am depus pentru mediere inițial, însă soțul a închis dosarul) pentru ca soțul nu a contribuit cu nimic la întreținerea familiei, eu munceam si intretineam totul, el muncea si cheltuia in interes propriu doar: iesiri cu prietenii, mers la fiecare meci, pariuri sportive.

In urma cu 2 luni am fost evacuați din apartamentul închiriat pentru ca nu mai platisem chiria de 2 luni. El a plecat la părinții lui care locuiesc in apropiere de Brasov, eu nici macar nu am fost întrebată daca vreau sa merg cu el (nu as fi mers, pentru ca familia lui este unul din motivele certurilor noastre), eu am rămas cu copilul... am mers la o prietena pt 3 zile, apoi am fost ajutată de părinți și frați ca sa pot plăti o chirie.

Nu am vrut sa merg la părinții mei pentru ca ei locuiesc in Bârlad, atunci aveam un job. Acum nu mai am nici job, colaboratoarea mea a decis sa nu mai lucreze cu mine sub pretextul ca nu mai vrea să se implice in nici un fel in situatia mea (soțul îi trimitea fel de fel de masaje, unele dintre ele destul de stresante...)

Ce pot sa fac, nu am cum să plătesc o chirie, nu am de lucru, încă mai sunt in Brasov, dar nu stiu pe ce cale sa apuc.

Cu ce influențează situația divorțului si a custodiei copilului daca părăsesc Brașovul și merg sa locuiesc la părinții mei? Ei au servicii stabile, au locuinta lor, mama este educatoare, copilul meu poate merge la grădinița acolo, părinții mei vor sa ne întrețină pe mine și pe copil pana eu imi voi gasi un loc de munca.

Astept răspunsul dumneavoastra, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat avizat.
Multumesc, NelaT
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:22, 4 Decembrie 2013
Este spre binele copilului pasul pe care vreti sa il faceti; deci nu poate influenta in mod negativ "situatia divortului".
Nu influenteaza cu nimic.. si cum sa influenteze ? Ce sa faceti in Brasov daca nu va puteti intretine pe dvs si copil ?
Mergeti unde sunteti ajutata, poate va gasiti si de lucru ceva.. problema e ca procesul va fi la Brasov, acolo unde a fost ultimul domiciliu comun al sotilor sau daca nu mai aveti niciunul domiciliul in Brasov, va judecati la domiciului paratului.
Poate mai amanati divortul pana va gasiti de lucru.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns, dar eu pot sa plec din Brașov cu copilul la părinții mei? Daca tatăl nu este de acord sa plec cu copilul, ce pot face? Va rog mult sa mi răspundeți.
cati ani are copilul si unde e, cine il ingrijeste?
Copilul are 4 ani si este cu mine, vreau sa plec cu tot cu copil la părinții mei, dar tatăl nu este de acord sa plec cu copilul, zice ca are drepturi asupra lui. Tatăl îl ia doar câteva ore cand vrea el...nu avem un program de vizita stabilit. Câteodată vine si l ia de la gradi, fara sa ma anunțe, copilul este bulversat așa... pur si simplu mi l smunceste din mana, este foarte neplăcut.

Alte discuții în legătură

Sfat înaintare divorț 04André27 04André27 Buna seara! Sunt căsătorită de 1 an,am o fetița cu soțul meu de aproape 2 ani. Din cauza neînțelegerilor am ales sa i spun sa ne separam. Nu a înțeles ... (vezi toată discuția)
Custodie copil nicol-dd nicol-dd Prietena mea locuieste de 11 ani cu un barbat cu care nu are acte de casatorie dar au impreuna un copil de 9 ani. Locuiesc in imobilul parintilor barbatului. ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez Larisa@Elena Larisa@Elena Vreau sa divorțez de soțul meu cu care am un bebe de 1 an jumate. Nu ne mai înțelegem din cauza socrilor mei. El bineînțeles nu prea este de acord cu ... (vezi toată discuția)