Vreau sa divorțez de soțul meu cu care am un bebe de 1 an jumate. Nu ne mai înțelegem din cauza socrilor mei. El bineînțeles nu prea este de acord cu divorțul. Ce am de făcut în continuare, trebuie sa consult un avocat, sau trebuie sa merg la notar? Amândoi stam în chirie în alt oraș,sinsotul ma amenință că nu o sa rămân eu cu copilul.
Nu aveti ce cauta la notar cat sotul nu e de acord cu divortul. Va trebuie sa va judecata, cererea se depune la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun, in cazul asta, domiciliul nu e cel din buletin, ci unde locuiti de fapt.
Tinand cont de varsta copilului ,daca aveti un venit,un acoperiș desupra capului,o familie care sa va ajute,sansele ca minorul ,,sa fie luat "de tata sunt infime.Discutati cu un av ce demersuri tb sa faceti,ce probe sa administrati etc.
Venitul momentan este indemnizația de la stat, eu fiind în concediu de crestere a copilului. În principiu as vrea sa limitez vizitele la socrii mei, ale copilului, pentru ca eu nu consider ca sunt o influenta bună, motivul divorțului defapt acesta fiind.
Dacă divorțez, probabil ma voi muta înapoi la părinții mei, în alt județ, și îmi voi cauta un post de lucru acolo..
Doamna, mergeti intai sa va informati, este foarte important sa va informati intai si sa luati o decizia abia apoi.
Copilul are drepturi de a relationa cu tatal (care il poate duce oriunde si sa cunoasca pe oricine), dar si cu bunicii.
Copilul are sub doi ani, mare influenta pana acum nu e, mai degraba va influenteaza starea dv. de spirit.
Motivul divortului e neintelegerea cu sotul, nu cu socrii. Presupun ca daca amandoi erati impreuna impotriva socrilor lucrurile stateau altfel si se putea salva relatia.
Incercati sa negociati ceva inainte de a pleca definitiv din localitate.
Divort
RoxanaDM
Buna ziua,
Daca as vrea sa divortez in situatia de fata avand un credit ipotecar( doar eu) pt apartamentul luat fiind amandoi proprietari si mai exista si un ... (vezi toată discuția)