avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Utilitati casa v/s strada
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Utilitati casa v/s strada

Buna ziua,

As dori o lamurire cu privire la urm:
Art 251 din Codul Fiscal explica metodologia de calcul pentru valoare unei locuinte (in cazul nostru: locuinta este noua).
Locuinta nu este dotata cu utilitati si ca urmare articolul 251, zice ca daca cladirea nu este dotata cu niciuna, 1, 2 sau 3 din utilitati si ii lipseste cea de-a 4-a, valoarea este de 555 ron/mp.
In cazul nostru cei de la Primirie spun ca daca strada are acele utilitati, cladirea se incadreaza la suma de 935 ron/mp, fara a lua in calcul daca cladirea este racordata la utilitati sau nu.

Ma poate ajuta cineva cu informatii referitor la acest lucru?
Unde este mentionat ca trebuie tinut seama de utilitatile stradale?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DanaMariaDana , utilizator 11:33, 16 Octombrie 2014
Buna,

Cu aceesi prob m-am confruntat personal anul trecut.
Cei de la primarie trebuie sa calculeze valoarea casei fara utilitati.

Daca strada are utilitati, asta e alta prob, dar pe D-vorastra si cei de la Serviciu de Finante va intereseaza casa si nu strada.

In niciuna din legi nu este mentionat ca trebuie avut in vedere utilitatiilestradala.
ATENTIE: Utilitatile stradala sunt deja luate in considerare in Rangul localitatii!

Listati Art 251 din Codul Fiscal unde sunt mentionate aceste detalii si mergeti la Primarie.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinte divele divele Stie cineva care este impozitul anual ptr. un apartament cu 3 camere, construit in 1960, bloc cu 4 etaje ? Cum se stabileste acesta ? Care este legislatia ... (vezi toată discuția)
Impozitare cladiri persoane fizice tciprian tciprian Buna ziua, am o mare dilema poate ma ajuta cineva In codul fiscal la art 251 privind modul de impozitare la cladirile persoane fizice cu destinatie locuinta ... (vezi toată discuția)
Regularizare taxa autorizatie / taxa isc ikozma ikozma Buna ziua, Am vazut ca s-a mai discutat subiectul acesta, insa tot nu am inteles exact cum se face regularizarea. Valoarea lucrarilor declarata la ... (vezi toată discuția)