Buna seara.
Ma intereseaza un model de actiune pentru obtinerea unei hotarari judecatoreasti care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare a unui teren.
Situatia de fapt este in felul urmator:
In anul 1992 se intocmeste un inscris sub semnatura privata intre vanzator si cumparator, in prezenta a 2 martori, pentru terenul in cauza, fara ca vanzatorul sa detina titlu de proprietate.
Ulterior, in anul 2002, vanzatorului i se elibereaza titlul de proprietate pentru terenul in cauza.
Acesta decedeaza in anul 2005, avand ca mostenitori 5 copii, care nu se inteleg pe cale amiabila in vederea succesiunii, si nici nu inregistreaza in instanta cerere pentru dezbaterea succesiunii.
As dori sa stiu care sunt sansele ca prin intermediul unei actiuni in instanta, cumparatorul din 1992 sa intre in legalitate prin notarea dreptului sau de proprietate in cartea funciara.
Mentionez ca unul dintre cei 2 martori care au participat la intocmirea contractului de vanzare cumparare sub semnatura privata este inca in viata.
Va multumesc anticipat!
Tot ceea ce vă pot spune este că, dacă a fost pus în stăpînirea de fapt a terenului (şi dacă a păstrat această stăpînire), promitentul cumpărător poate obţine o astfel de hotărîre judecătorească, în contradictoriu cu moştenitorii promitentului vînzător.
Acuma, chiar un model de acţiune, ar fi prea mult. Avocaţii din localitatea dumneavoastră trebuie să mănînce şi ei o pîine. Cu atît mai mult cu cît nici susţinerea în instanţă a cererii nu e chiar de colea. Sau doriţi şi un model pentru susţinere, administrare de probe, excepţii, concluzii pe fond?
Am inteles ironia , stimate domnulte THEMIS, si nu, nu doream un model pentru susţinere, administrare de probe, excepţii, concluzii pe fond.Pentru asta lasam avocatii de la mine din oras sa manace o paine.
Uzucapiune
ContSters116611
Bună ziua,
Tatăl meu a cumpărat în 1978 un teren, cu un act de vînzare-cumpărare de mînă, cu martori. Terenul nu are ieşire la drum, iar pentru acest ... (vezi toată discuția)