avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

paternitate

firma la care lucrez se confrunta cu probleme economice.s-a optat pt restructurarea de posturi.azi a venit o persoana care, timp de 2 ani a fost in concediu paternal.situatia nu permite pastrarea a inca un om..pot, incepand cu data de maine sa-i dau preaviz pentru restructurare de post?sau e prea devreme?scrie undeva cat timp trebuie sa-l tin in activitate?
multumesc...
Cel mai recent răspuns: irina_p , utilizator 17:22, 25 Mai 2005
Nu scrie nicaieri. Poti sa-i dai preaviz din ziua in care a inceput activitatea. Problema este alta: daca ai avut angajat pe postul lui o alta persoana, pe perioada determinata, acesteia ii expira contractul de munca si nu il poti pastra in activitate in defavoarea titularului care a fost in concediu de crestere copil.
nu am avut alt om in locul lui.am vorbit si la ITM si mi-au dat acelasi raspuns...i se aplica acelasi tratament ca oricarui angajat
Legea prevede ca i se pastreaza postul pana la revenirea din C.I.C. nu dispune si pentru viitor.
Asa ca azi faci revenirea si maine ii dai preavizul.
multumesc Romy

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ancatod ancatod Ma puteti ajuta va rog in urmatoarea situatie? Lucrez la o banca, intr-o Sucursala. Din octombrie voi intra in concediu de maternitate si mi-am propus sa stau ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic rodicadumitru rodicadumitru Buna ziua, va rog un sfat la urmatoarea problema: Pe 17 decembrie fetita mea implineste 2 ani. 1.Care este data la care trebuyie sa depun cererea de ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu maternitate AL MARIN AL MARIN buna ziua. am o problema de care m-am lovit si as dori sa stiu daca cineva a mai intalnit situatii similare. este vorba despre o salariata aflata in concediu ... (vezi toată discuția)