avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Restrangere de activitate in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Restrangere de activitate in invatamant

Buna.
Sora mea este profesor titular intr-o comuna unde mai este un titular de aceeasi specialitate. Din anul scolar 2013-2014 scolile din comuna se vor comasa si v-a ramane doar un post in specialitatea respectiva. Sora mea are punctaj mai mic ca punctajul celuilalt profesor si conform punctajului cred ca ar trebui sa plece ea.
Totusi celalalt profesor este foarte aproape de varsta de pensionare, mai are doar trei luni dupa ce va incepe anul scolar 2013-2014 pana iese la pensie. Si atunci nu ar trebui sa se tina cont de acest lucru, pentru ca scoala va ramane iar fara profesor titular si v-a trebui sa scoata postul la concurs? ( eu cred ca celalalt profesor urmareste sa ramana si dupa pensionare)
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:12, 7 Decembrie 2013
1.E vorba de anul scolar 2014-2015
2. Nu are ce sa faca: "Art. 23 Cadrele didactice care îndeplinesc condiţiile legale de pensionare şi cadrele didactice pentru care nu s-a aprobat
menţinerea în funcţie ca titular, peste vârsta de pensionare, pot fi pensionate, de regulă, la data încheierii anului şcolar. Cadrele didactice care îndeplinesc condiţiile legale de pensionare beneficiază de acest drept şi pe parcursul anului şcolar, la solicitarea
acestora. Personalul didactic de conducere din unităţile de învăţământ, precum şi personalul de îndrumare şi control, care îndeplineşte condiţiile legale de pensionare şi care nu solicită pensionarea pe parcursul anului şcolar, poate rămâne în funcţie până la data încheierii anului şcolar, cu acordul consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar"
In conditii de restrangere, ordinea va fi: plata cu ora, pensionari, sanctiuni, punctaj.
Pentru anul scolar viitor, colegul doamnei va avea dreptul sa ramana pana la incheierea anului scolar, nimeni nu-l poate obliga sa iasa la pensie inainte de data limita.
In ceea ce o priveste pe sora dv., sa-si depuna dosar de restrangere si sa nu ia transfer. In felul acesta, va ramane la dispozitia ISJ si va putea solicita un post pentru detasare, urmand ca la incheierea anului scolar sa revina in scoala, ca titular.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea invatamantului - ambiguitati DanaDeac DanaDeac Voi descrie o situatie concreta dintr-o unitate scolara referitoare la miscarea personalului didactic, situatie in care noua Metodologie permite luarea ... (vezi toată discuția)
Restructurare invatamant -titulari ContSters314005 ContSters314005 Intr-o scoala este vizata pentru restrangere catedra de fizica. Sunt doua cadre didactice, unul avand incadrare ca titular pe catedra de fizica (fiind ... (vezi toată discuția)
Doresc prelungirea activitatii si amanarea pensionarii savutaconstantin savutaconstantin Sunt profesor titular, cu gradul I, gradaţie de merit. În februarie a.c., conform actualei legi a pensiilor, realizez vârsta standard de pensionare - 64 ani ... (vezi toată discuția)