avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Padure mostenita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Padure mostenita

Buna ziua,

Exista un titlu de proprietate pe o suprafat de 1 ha padure avand mostenitori pe B.T. , B.N., si B.I. Unul dintre mostenitori, respectiv B.N. a decedat fara a avea urmasi, astfel, padurea de 1 ha se imparte in doua, respectiv cate 1/2 ha fiecaruia dintre mostenitorii ramasi B.T. si B.I.
Bunica mea a intocmit un contract de intretinere cu B.T. prin care acesta, in schimbul intretinerii, ii lasa intreg dreptul de proprietate, in cota de 1/2 a parte din imobilul cu destinatia de "padure" in suprafata de 1 ha, inscris in titlu de proprietate nr.....
Intrebare: Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze bunica mea pentru a transfera dreptul de proprietate al padurii, mie, nepotului sau?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Robert Bozsitz , Consilier juridic 12:55, 5 Decembrie 2013
Buna ziua! Parerea mea este ca bunica d-voastra sa faca un contract de donatie a suprafetei respective in favoare d-voastra in care sa fie mentionat faptul ca o veti intretine, iar in baza acestui act veti dobandi dreptul de proprietate dupa ce o sa faceti toate demersurile cu privire la inscrierea in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta interesanta tosonel tosonel Va propun urmatoarea speta: Doi soti, inainte de anii 40 cumpara o mosie formata din 110 ha teren arabil si 15 ha padure. Cei doi soti au impreuna din ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila definitiva si irevocabila blod blod Am obtinut in anul 2008 o hotarare definitiva si irevocabila pe o suprafata de 8 ha padure dupa proba cu martori, eu fiind singurul mostenitor care am cerut ... (vezi toată discuția)
Legea lupu privind retrocedarea padurilor larisa4y larisa4y In urma succesiunii facute la notariat .am devenit proprietara a 58 ari padure. Mentionez ca tatal meu a avut titlu de proprietate a acestui ... (vezi toată discuția)