avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mediere - datorii la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mediere - datorii la intretinere

Buna ziua,am pentru maine o invitatie la mediere pentru o suma de aprox 10000 lei laintretinere din care 4000,penalitati cica ,as vrea sastiu in ce consta astasi ceartrebui sa fac in acestcaz! Sa accept si sa facun grafic de reesalonare??Stiu ca va cer mult dar varog sa ma ajutati!daca nu pot plati o luna .ma executa ??

Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
Adriantot, moderator
Cel mai recent răspuns: viarelly , utilizator 10:45, 10 Decembrie 2013
Pentru a preintampina situatia executarii silite se impune sa negociati un angajament de plata
@viarelly,
E bine sa mergeti la asociatie. Discutati cu presedintele asociatiei si incheiati cu acesta o intelegere scrisa, un contrcat de esalonare a datoriilor.
Daca nu respectati acel grafic, asociatia va poate actiona in judecata. Acest lucru este valabil si daca incheiati angajamentul in fata mediatorului.
Incercati sa respectati graficul de plati indiferent ca-l incheiati la asociatie sau la mediator.

Suma este destul de mare iar mediatorul o sa aiba pretentia sa se plateasca si lui o suma frumusica. Aceasta suma o puteti afla daca inainte de inceperea medierii il interebati pe mediator de pretentiile sale, avand in vedere ca dvs. trebuie sa platiti acolo.

Puteti intreba si un executor cam ce onorarii se practica la executare, in acest caz se poate aduna la costuri eventualul onorariu al unui avocat de la judecatorie daca asociatia angajeaza unul.

Daca d-nul Adriantot va recomanda sa mergeti sa vorbiti cu presedintele si sa faceti acolo la asociatie o intelegere, stie dumnealui ce spune. Faceti cumva si intelegeti-va cu presedintele, vorbiti omeneste cu el dumneavoastra sau altcineva care este mai apropiat de el.
buna ziua,,am fost la mediator,acesta nu a vorbit nimic doar aasistat la discutie intre mine si presedinte,acolo am stabilit sa merg la asociatie sa fac un grafic dar sa si discut despre penalitati! acum care este perioada maxima de reesalonare ,tinand cont ca numai sotul munceste,familia avand 4 menbrii?mediatorul a dat un act pe carel-am semnat toti 3.va multumesc!
Pai nu e clar. Mediatorul a explicat care sunt avantajele medierii sau asa ar fi trebuit. Apoi v-a intrebat daca acceptati medierea sau asa ar fi trebuit.
Daca nu ati acceptat mediere mergeti la asociatie sa discutati cu presedintele.
Daca ati acceptat medierea, aceasta se face in fata mediatorului si acolo se incheie intelegerea. Inainte de a incepe sa discutia, nrgocierea cu presedintele, mediatorul solicita onorariul. Ati achitat onorariul la mediator?
Ce inscris ati semnat la mediator, refuzul de mediere, contractul de mediere...?

Alte discuții în legătură

Datorii la intretinere macrita macrita Datorita unor probleme familiare am acumulat o datorie mare la intretinere.Acum, administratorul asociatiei a venit si mi-a spus ca trebuie sa merg la notariat ... (vezi toată discuția)
Mediere asociatia de proprietari, impartire costuri crisstina_ crisstina_ Buna ziua!Mama mea a fost chemata la mediere de catre asociatia de proprietari din pricina unor datorii la intretinere.Conform contractului de mediere s-a ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere mireladolta mireladolta Buna seara! Va rog sa ma lamuriti referitor la o problema legata de mediere.Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru o restanta in ... (vezi toată discuția)