avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

In anul 1995 fiind casatorita cu sotul meu de 5 ani si avand 1 copil,sotul meu a primit act de donatie pe un apartament, de la sora lui.Actul de donatie a fost facut de sora lui impreuna cu sotul acesteea.Actul a fost facut numai pe numele sotului meu.Acum sotul meu vrea ca si eu sa am dreptul la apartament mai ales ca de la donatie noi locuim in el.Ce trebuie sa faca :tot donatie catre mine sau contract de vanzare cumparare?Eu am inteles ca nu am drept la aceasta casa. El poate sa-mi cedeze mie1/2 din apartament?Cum este mai bine?Sora lui ar putea in viitor sa ceara inapoi apartamentul donat fratelui?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 15:58, 5 Aprilie 2009
sa va doneze cota de 1/2 din imobil.
sora lui va putea revoca donatia daca intre timp va face un copil...

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie bubulika bubulika In anul 1995 fiind casatorita cu sotul meu de 5 ani si avand 1 copil,sotul meu a primit act de donatie pe un apartament, de la sora lui.Actul de donatie a ... (vezi toată discuția)
Un imobil donat poate fi mostenit? aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Buna ziua, bunicii mei si-au \\"vandut\\" casa aflata in proprietatea lor cu clauza de intretinere, surorii mele. Dupa moartea bunicii, bunicul considerand ca ... (vezi toată discuția)
Bun comun sau bun propriu alejandra alejandra sunt casatorita si locuim intr-o garsoniera care e proprietatea fratelui meu si de curand am primit niste bani de la parintii mei astfel incat vanzand ... (vezi toată discuția)