avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un imobil donat poate fi mostenit?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un imobil donat poate fi mostenit?

Buna ziua, bunicii mei si-au "vandut" casa aflata in proprietatea lor cu clauza de intretinere, surorii mele. Dupa moartea bunicii, bunicul considerand ca m-a nedreptatit a determinat-o pe sora mea sa imi doneze jumatate din casa, in actul de donatie mentinandu-se obligatia de intretinere a bunicului. De cativa ani bunicul a decedat, iar eu si sora mea impartim cheltuielile casei, impozitul, casa fiind nelocuita, sora mea locuind in apartamentul proprietate personala, iar eu locuind in apartamentul sotului meu. Intrebarile mele sunt: 1. poate sora mea sa-si retraga donatia? 2. in cazul in care sora mea nu isi retrage donatia, partea mea din imobil poate fi mostenita de catre fiica mea? Mentionez ca si sora mea are un copil in varsta de 23 ani.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:02, 28 August 2013
Nu, nu poate revoca donatia , aceasta cota va fi mostenita de fiica dvs daca veti deceda inaintea ei.
Aveti in link cazuri in care donatia poate fi revocata
[ link extern ]
.
1. Da, poate;
2. Da, poate fi mostenita, dar numai dupa decesul dvs.
Nu poate retrage donaţia. Iar cota dumneavoastră va intra în masa succesorală (atunci cînd va veni vremea) şi va fi moştenită ca oricare alt bun aflat în patrimoniul succesoral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de dezmembrare si donatie ...atacabil? andre85 andre85 SPETA: contract de dezmembrare si donatie incheiat intre 1. 'A' si satia 'B' in calitate de copartajanti si donatari, si: 2.X (fiica lui A si B ) in ... (vezi toată discuția)
Locuiesc cu prietena în casa bunicilor ei decedați, a căror succesiune nu a fost dezbătută. aș vrea să investesc acolo, mi se poate dona casa fără acordul tuturor moștenitorilor? erikson96 erikson96 Buna ziua, as avea o nelamurire. Eu locuiesc cu prietena mea in casa parinteasca din partea mamei ei. Am vrea sa extindem si sa renovam casa dar in urma ... (vezi toată discuția)
Donatie proprietate aflata in litigiu Alina Cretu Alina Cretu O doamna in vartsa de 75 ani a avut 2 fii,ambii decedati.Unul dinte ei nu a fost cassaatorit si nu a avut copii,doamna locuind de dinainte de deces in ... (vezi toată discuția)