avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

In anul 1995 fiind casatorita cu sotul meu de 5 ani si avand 1 copil,sotul meu a primit act de donatie pe un apartament, de la sora lui.Actul de donatie a fost facut de sora lui impreuna cu sotul acesteea.Actul a fost facut numai pe numele sotului meu.Acum sotul meu vrea ca si eu sa am dreptul la apartament mai ales ca de la donatie noi locuim in el.Ce trebuie sa faca :tot donatie catre mine sau contract de vanzare cumparare?Eu am inteles ca nu am drept la aceasta casa. El poate sa-mi cedeze mie1/2 din apartament?Cum este mai bine?Sora lui ar putea in viitor sa ceara inapoi apartamentul donat fratelui?
Sotul , printr-o conventie , poate dispune ca acest bun sa intre in comunitatea matrimoniala de bunuri (deci sa devina comun
)
Intrucat in cazul proprietatii in devlamasie , cei doi soti nu au individualizata o cota parte ideala , abstracta , matematica din dreptul de proprietate , numai dupa imparteala s-ar putea sti cu exactitate cat ar reprezenta aceasta cota.


Vanzarea intre soti e prohibita de lege , insa donatia este permisa , sub rezerva faptului ca e revocabila (937 Cod Civil).
Sotul va poate dona bunul propriu , dar poate revoca donatia oricand , aceasta ramanand fara efecte juridice.

Daca exista bune relatii intre soti , puteti utiliza aceasta varianta , si daca mizati pe buna intentie a sotului .

Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
s-ar putea sa nu se stie...;) Oricum, dumneavoastra stiti exact ce relatie aveti cu sotul si cu "rubedeniile" acestuia. Inainte sa se razgandeasca, ar fi bine sa urmati sfaturile colegei....:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie bubulika bubulika In anul 1995 fiind casatorita cu sotul meu de 5 ani si avand 1 copil,sotul meu a primit act de donatie pe un apartament, de la sora lui.Actul de donatie a ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters359971 ContSters359971 Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)
Act donatie apartament paulii paulii Buna ziua, Pe scurt, parintii mei trec printr-o situatie dificila, e posibil sa se puna problema divortului. Sunt singurul lor copil si mi-e teama de ce ... (vezi toată discuția)