Buna ziua,am avut un credit pe 5 ani la o banca ,60 rate lunare a 197.08 lei .La ghiseu in momentul platii doamna de acolo mi-a zis daca vreau sa depun 200 lei,iar ce se aduna in plus imi va fi scazut la urma din rata.La ultima rata am intrebat doamna de la ghiseu daca mai platesc ceva tinand cont ca (credeam eu) am niste bani in plus depusi in cont..(acei 2.92 lei in plus i-am inmultit cu 59 de rate rezultand 172.28 lei..)Doamna de la ghiseu mi-a zis ca ala nu se pune ca e comisionul lor...pai ce comision,daca nu e trecut in rata,pe graficul de rambursare scrie clar 197.08 lei..iar eu am platit 200 lei lunar,bani pentru care am factura..e corect??mi-au spus ca o sa ii scada la urma,la terminarea ratelor apoi sa imi spuna ca e comision???ce comision??unde pot apela??????pana la urma am platit si ultima rata..dar am dat 180 lei in plus...Vroiam sa stiu unde pot apela si daca e corect ceea ce au facut ei.Multumesc anticipat!!
Nu este corect deloc ceea ce a facut banca, in mod normal ar fi trebut sa scada suma platita in avans din ultima rata. In mod obisnuit bancile aplica comision de rambursare anticipata in jur de 3% din suma platita in avans. In cazul Dvs 2.92x 3%= 0.0876 comision lunar de plata in avans. 2.92-0.0876 = 2.8324 valoarea neta platita in avans. 0.0876x59=5.1684 comision pentru plata anticipata pe tot parcursul contractului daca calculam cu 3%. Dar sa va uitati in contract sa vedeti ce valoare are acest comision.
Oricum puteti sa va adresati OPC-ului, dat fiind faptul ca banca v-a furat acei aproape 200 de lei.