Intr-un dosar inregistrat in martie 2013 privind cerere deschidere procedura insolventa, Tribunalul a respins cererea, cu mentiunea "Cu apel in 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul ... Sectia a II-a civila."
Creditoarea insa a formulat recurs la Curtea de Apel. Am mai multe nelamuriri:
De ce recurs si nu apel, si de ce la Curtea de Apel si nu la Tribunal, cum specifica Hotararea? Insolventa era ceruta pentru o prezumtiva creanta de 200.000 lei, ori, fara sa fiu de specialitate, am citit ca de la 15.02.2013 nu mai sunt supuse recursului cereri evaluabile in bani in valoare de pana la 500.000 lei inclusiv?! Avand in vedere ca doar creditoarea a formulat recurs, este obligatoriu ca si debitoarea sa fie reprezentata in instanta de un avocat sau consilier juridic? Ce se intampla daca debitoarea nu formuleaza intampinare la recurs si nu se prezinta la termen in instanta, sau se prezinta fara avocat?
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
calea de atac este data de lege iar nu de judecator. Asta inseamna ca indiferent ce ar scrie un judecator pe o hotarare, in ce priveste calea de atac se aplica regulile descrise in lege. In cazul din speta dvs, legea prevede ca acest fel de hotarare se ataca cu recurs la Curtea de Apel, indiferent de valoarea creantei.
Debitoarea ar putea alege sa nu se prezinte deloc la proces daca asa doreste iar acest fapt nu va impiedica judecarea dosarului.
Proceduri apel
elenish
Daca cererea de apel formulata, este trimisa partii adverse, ca sa trimita intampinare, dupa care ar trebui sa primesc intampinarea sa formulez raspuns la ... (vezi toată discuția)