Acum o saptamana am depus cerere pentru incetarea CIM, incepand cu data de 09.12.2013.
Angajatorul meu mi-a comunicat verbal ca este de acord, dar mi-a inmanat o conventie care tine loc de proces verbal de predare-primire si contine si o clauza de confidentialitate, valabila pe timp de 5 ani cu daune de cateva mii de euro.
Clauza de confidentialitate nu a fost trecuta in CIM, dar nici ulterior in vreun act aditional.
Aceasta clauza este prevazuta in Regulamentul intern, afisat la loc vizibil de cateva zile.
Conventia poate constitui motiv pentru demisia in conditiile art. 81 alin. 8 / Codul muncii - din cauze imputabile angajatorului, fara termen de preaviz?
Daca nu, in cazul ca imi dau demisia conform art. 81 alin. 1 si nu mai vin la serviciu, ce se intampla?
Ce ma sfatuiti sa fac?
Conventia respectiva nu poate constitui motiv de a demisiona fara preaviz.
In cazul demisiei cu preaviz, nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
Preaviz
eu1983
Buna ziua ,
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract .
Cu alte ... (vezi toată discuția)