avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurare locuinta plus credit prima casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurare locuinta plus credit prima casa?

Buna seara am si eu intrebari legate de asigurarea de la locuinta. Prin contractul de credit suntem obligati anual sa facem o asigurare - si prin legea din Romania daca nu ma insel. Am citit acum termenii asigurarii si am niste intrebari.
1) in caz de dauna dreptul de despagubire se cesioneaza statului roman si bancii etc etc...- din cate am citit, in situatii de genul, au trecut 30 de ani, eu am o parte din credit platita, primesc si eu o parte din bani, nu doar statul si banca - nu sunt foarte convinsa asa este? pentru ca pana la urma daca mai am 10 ani de platit, deja am platit 20, ar fi logic sa fie si ceva in favoarea mea, nu?

2) asigurarea aceasta este cea mai de baza - pot eu sa mai fac una care sa acopere si alte probleme de genul, furtul prin efractie, inundatie de la vecini etc? pentru ca stiu persoane care au astfel de asigurari - si daca da, atunci logic ar fi sa nu fie despagubita banca in aceste cazuri nu?

Sau Doamne fereste daca este incendiu sau cutremur... primeste banca si statul toti banii din asigurare, dar toate lucrurile dinauntru, toate bunurile mele nu as putea sa mi le includ si eu intr-o asigurare?

Sau alta situatie: e inundatie si trebuie sa repar la mine si la vecinul pe care l-am inundat. Stiu persoane care asa si-au reparat casa- pe asigurare - dar eu nu voi fi despagubita nici in acest caz? Se trezeste banca din senin cu niste bani asa fara rost?

Am inteles eu gresit si e vorba doar de dauna totala sau maxima si eu pot sa imi asigur propriile bunuri si totusi orice altceva atata vreme cat nu a picat blocul in capul meu?

E legal sa ai doua asigurari?
Cel mai recent răspuns: corinaandradumitrescu , utilizator 19:57, 5 Decembrie 2013
In plus - valoarea asigurata a casei scrisa in contractul de asigurare este 60.000 euro. Eu am dat avans 10.000... daca pica blocul, si asigurarile trebuie sa despagubeasca 60.000 - nu ii dau pe toti bancii si statului, nu? adica 10.000 ar trebui sa primesc eu... ei sa primeasca doar cat mi-au dat mie si sa primesc si eu ceva, nu? nu asa ar fi logic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa, polita de asigurare de tip toate riscurile ContSters192354 ContSters192354 Am o polita de asigurare de tip toare riscurile a apartamentului. Am fost obligat sa o fac pentru ca ap este luat prin prima casa 1. Cea ce nu stiu este, ce ... (vezi toată discuția)
Asigurare inundatie vecini aba1011 aba1011 Buna ziua.daca i-am facut unui vecin inundatie la baie si el este asigurat pentru astfel de lucruri si solicita de la firma de asigurari despagubiri,ma ... (vezi toată discuția)
Am incheiat cea mai ieftina asigurare de locuinta! Raluca.D Raluca.D Am cautat pe internet site-uri care ofera acest produs de asigurare si am descoperit www.[EDITAT].ro, care are dupa parerea mea cea mai buna polita de ... (vezi toată discuția)