avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Termen limita de actionare in judecata Scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Termen limita de actionare in judecata Scoala

Buna seara,
Sunt absolventa a Facultatii de Psihologie Spiru Haret 2008 ID. De atunci si pana in februarie anul acesta am fost incadrata ca profesor pentru invatamantul prescolar si salarizata corespunzator. Din luna martie directorul scolii a decis sa-mi schimbe incadrarea in educatoare , studii medii si mi-a diminuat salariul. In cat timp pot contesta in instanta aceasta decizie? Pate fi considerata abuz in serviciu aceasta decizie? E normal sa schimbe incadrarea atata timp cat si pana atunci acelasi director m-a platit ca profesor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:33, 7 Decembrie 2013
Termenul este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei respective.

Abuz in serviciu nu poate fi considerat , atata timp cat inca nu s-a elucidat situatia legala a diplomelor de la USH.
Si daca au trecut cele 45 de zile (lucratoare cred) nu se mai poate actiona in instanta scoala?
Tocmai am fost anuntata ca o colega aflata in aceeasi situatie ca si mine a castigat procesul si scoala este obligata sa-i restituie banii retinuti din salariu si s-o reancadreze in functia de profesor.
In ce lege pot cauta informatii despre acest termen de 45 de zile?
Multumesc.
Legea nr.62/2011, art.211: Cererile pot fi formulate de cei ale căror drepturi au fost încălcate după cum urmează:
a)măsurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau încetare a contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani, pot fi contestate în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoştinţă de măsura dispusă;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent spiru haret mariana crisan mariana crisan Buna seara, Sunt absolventa de S. Haret . Lucrez in invatamant . Pana in aceasta luna am fost incadrarata ca profesor in ciclul primar , dar din ... (vezi toată discuția)
Retineri salariale iulia_n40 iulia_n40 In anul 2008, am terminat Univ .Spiru-Haret (2004-2008),specializarea sociologie-psihologie ID, fiind incadrata in 2009 ca institutor si apoi in 2010 ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare salarizare ambrozia ambrozia Buna ziua! Am primit decizie de schimbare a salarizarii de la Profesor pentru invatamant primar la invatator incepand cu data de 1 octombrie. Decizia mi-a ... (vezi toată discuția)