avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neacceptarea succesiunii in termenul legal de optiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neacceptarea succesiunii in termenul legal de optiune succesorala

Buna ziua,

Sotia unchiului meu a decedat in iunie 2012 si i-a lasat un testament universal sotului. Sotia a avut cancer la stomac.
Sotia decedata avea un fiu din alta casatorie de care nu mai stia nimic de 12 ani.
In septembrie 2013 unchiul a mers la notar sa faca succesiune. A fost cautat si gasit fiul sotiei decedate care a spus ca a aflat de decesul mamai cand a primit citatia de la notar si ca nu este de acord cu testamentul, asa ca se va adresa instantei.
Va rog mult sa-mi spuneti ce sanse are fiul ?
Intreb deoarece unchiul este ingrijorat ca va trebui sa-si vanda casa sa-i dea fiului sotiei partea cuvenita.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: voineamaria , utilizator 11:11, 9 Decembrie 2013
Va multumesc foarte mult. Eu m-am gandit ca ar putea ataca testamentul dar cred ca acest lucru avea sens daca accepta succesiunea in termen si din cate am aflat nu a avut nici un motiv temeinic care sa-l impiedice de a accepta succesiunea. Dupa cum am mai spus relatiile erau intrerupte de foarte mult timp

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptarea tacita a succesiunii tratoria tratoria Buna ziua, In anul 2008 a decedat matusa mea. In anul 2010 a decedat si unchiul meu( sotul matusii).Nu au avut copii. Unchiul meu mi-a lasat testament ... (vezi toată discuția)
Accepatre succesiune doina_i doina_i Daca nu am facut la timp acceptarea se mai poate face ceva? (vezi toată discuția)
Testament olograf descoperit dupa 28 ani ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, cu citeva luni in urma am mai postat aici problema mea. Dupa decesul unchiului meu fratele mamei in 1985 fara copii a decedat si mama mea la trei ... (vezi toată discuția)