Buna ziua,
cu citeva luni in urma am mai postat aici problema mea.
Dupa decesul unchiului meu fratele mamei in 1985 fara copii a decedat si mama mea la trei luni dupa el.
Succesiunea nu s-a dezbatut dupa unchiul meu in casa raminid sotia lui insa am folosit impreuna cu ea terenul bunuri din gospodarie. Alti mostenitori dupa unchiul meu nu exista.
In 1990 am plecat in Germania iar abia dupa moartea sotiei lui in 2011 am aflat ca sotia lui a vindut toata mostenirea unchiului dobindita de el de la reforma agrara.
Totodata am descoperit ca actele de vinzare cumparare (unul sub semnatzura privata din 1995 validat in instanta in 2009 iar unul la notar din 2003) nu sint semnate de vinzatoare adica de sotia unchiului fapt ce a reiesit si din 2 expertize grasoscopice extrajudiciare.
Am reusit sa dau o declaratie de acceptare a succesiunii la notar insa care nu afost luata in considerare de instanta astfel ca am pierdut procesul in care am solicitat constatarea calitatii mele de mostenitor la fel si si in recurs (cumparatorii au formulat cerere de interventie in interes propriu iar cu toate ca cererea nu afost timbrata si nu aveau nici calitate procesuala activa mai trebuie sa platesc si cheltuieli de judecata intervenientilor .
De curind am primit un plic anonim cu un testament olograf vechi facut de unchiul meu in favoarea mea prin care imi lasa toate bunurile primite de el de la reforma agrara.
Stiam ca unchiul meu a facut un testament insa a murit subit intr-un accident.
Am fost la doi notari din zona das refuza sa-mi valideze acest testament ci imi recomanta sa fac asta in instanta imi spun ca ei nu vor sa se complice ei stiind ca aceste imobile sint in litigiu.
Ce as putea face in caest caz? Ma mai pot folosi de acest testament? Mai am o sansa sa-mi revendic mostenirea dupa unchi? Cum sa procedez? Se mai poate face ceva in instanta ?Mai exista un dosar in recurs "partaj judiciar" care suspendat de mai mult de un an. Sper ca imi va raspunde cineva. Va multumesc Cu respect.
In primul rand se poate cerere anularea actelor de instrainare, partajarea bunurilor de pe urma unchiului defunct, intre altele invocati si incalcarea rezervei succesorale, desigur ca si testamentul poate constitui un inceput de dovada.
Situatia trebuie insa analizata in concret, in baza actelor ce le detineti, pentru a vedea oportunitatea declansarii unei actiuni in instanta.
Cum ati primit acest plci anonim? De unde, localitatea? Cine sta pe-acolo? A fost in coma omul ala, nu stia ca v-ati judecat ani de zile pe mostenire?
E alunecos si ciudat. Ca sa intoarceti terenurile, slabe sanse, depinde de data instrainarii, a CF etc.
Ati facut o analiza a acelui testament? vechime, scris etc.?
La ce ati dat declaratia de acceptare, v-ati sapat singur groapa, ce faceti cu o acceptare peste termen? Acceptarea tacita nu ati invocat-o?