avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune, testament olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune, testament olograf

Am niste probleme mari cu dezbaterea succesiunii dupa unchiul meu si as dori sa aflu daca este valabil un testament olografic in favoarea mea aparul dupa 20 de ani de la decesul sau .
Care este termenul de validare de la aparitia testamentului?
Cu un an Inainte de aparitia testamentului cu toate ca succesiunea nu s-a dezbatut iar eu sint singura mostenitoare (alti mostenitori nu exista) si detin ANEXA 24 si toate celelalte acte necesare, toti notarii din raza teritoriala refuza eliberarea unui certificat de mostenitor motivind ca ei nu vor sa aiba probleme...
Ar fi posibil ca in acest caz sa apelez la un notar din alta raza teritoriala?
Am deschis si o actiune in instanta in care am solicitat constatarea calitatii mele de mostenitor insa am pierdut procesul (prescriptia dreptului de obtiune succesorala).
Daca as obtine un cerificat de mostenitor pe baza acestui testament ar mai fi valabil daca am pierdut procesul?
Mai este necesara o expertiza grafica insa eu nu mai detin nici un inscris pentru comparatie?
Va multumesc
Ce grad de rudenie are legatarul instituit prin testament? Dar dvs?
Va multumes mult ca va deranjati sa-mi raspundeti. Testamentul este facut de unchiul meu fratele mamei mele in favoarea mea. Sint foarte disperata nu stiu ce sa mai fac si cum sa procedez sa pot obtine un certificat de mostenitor.
Buna seara,
Daca unchiul dumneavoatra nu a avut alti mostenitori, si sunteti singura mostenitoare, nici nu era nevoie de un testament ca aveati vocatie succesorala legala.
Nu ati putut dovedi ca ati acceptat tacit mostenirea sau care a fost problema la notar? :(
Nu va puteti adresa altui notar care cu are competenta.
Problema este ca sotia unchiului ar fi vindut totul insa am lasat sa se faca doua expertize grafice extrajudiciare din care reiese ca contractele de vinzare cumparare au fost semnate in fals(o nepoata a sotiei unchiului a vindut totul fara stirea sotiei unchiului si a mea es semnind contractele) iar unul dintre notarii din oras a incheiat unul din contracte fara ca imobilele sa fie intabulate si fara ca succesiunea sa fie dezbatuta. In oras toti notarii se cunosc intre ei deaceea ori la care notar am fost toti mi-au spus ca nu se poate sa-mi elibereze cerificatul de mostenitor.

Alte discuții în legătură

Constatarea calitatii de mostenitor ContSters238389 ContSters238389 Am deschis o actiune in instanta \\"constatarea calitatii de mostenitor\\" dupa unchiul meu in concurs cu soti lui decedata si mostenitorii ei. Intrucit toata ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat de calitate de mostenitor gaby83 gaby83 As avea o intrebare si anume daca notarii din raza teritoriala refuza eliberarea unui cerificat de calitate de mostenitor as putea sa ma adresez in acest sens ... (vezi toată discuția)
Succesiune inregistrata in baza de date dupa 27 ani ContSters238389 ContSters238389 Va rog sa ma ajutati cu un sfat sint disperata. In 1986 a decedat unchiul meu fratele mamei fara copii iar dupa 3 luni a decedat si mama mea. Sucesiunea nu s-a ... (vezi toată discuția)